Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Så växer och utvecklas barn

Lek

Leken är viktig för barnet på många sätt. Här får du veta mer om hur barn leker och vad lek betyder.

Innehåll - Lek

Visa innehåll som:
 • Så utvecklas barn av att leka

  Med hjälp av lek utvecklar barn sin fantasi och förmåga att samspela med andra. Leken är också ett sätt att bearbeta händelser och gör att barn förstår verkligheten.

 • Intervju med terapeuten: Vanliga frågor om barns lek

  Inger Ekbom är socionom och psykoterapeut. Här svarar hon på några vanliga frågor om barns lek. Det handlar bland annat om dataspel och skärmar, lekar om död, och om när barn inte verkar ha kompisar.

 • Språkstimulans för barn mellan 1 och 4 år

  Barn utvecklar sitt språk i vardagsmiljö, med personer de känner väl och är trygga med. Ingen är viktigare för ditt barn än vad du är! Här hittar du några tips om hur du kan anpassa ditt sätt att prata. Då får ditt barn fler ledtrådar till hur orden låter och hur man gör för att säga dem.

 • Språklustböcker

  Tips på böcker att titta i och läsa tillsammans. Böckerna kan du låna gratis på ditt bibliotek.

 • Ge barnet språklust - läs tillsammans

  Att titta i böcker och läsa tillsammans med sitt barn är ett härligt sätt att vara nära varandra. Man får tillfälle till goda samtal. Böcker, berättande och läsning stimulerar barnets språkutveckling. Barnet tränar sin fantasi, kreativitet, koncentration och får många möjligheter att lära sig nya ord.

Aktuella artiklar

Barnets utveckling

Läs om hur barnet utvecklas, från 0 till 18 år. Få info om vad barn förstår i olika åldrar och vad som är bra för utvecklingen.

Tips för att få barn att röra sig

Barn och unga behöver röra sig för att må bra. Det är viktigt för bland annat kroppen, hjärnan och sömnen. Här får du tips och råd om hur du kan göra för att få barn att röra sig mer.

Till toppen av sidan