Så fungerar vården

Vården i Jämtland Härjedalen

Innehållet gäller Jämtland Härjedalen

Aktuella artiklar

Visa innehåll som:

Stöd och hjälp till barn och unga i Jämtland Härjedalen

Det tillhör livet att det ibland känns tungt och trist – men om du känner dig ledsen eller orolig under en längre tid är det bra att ta hjälp.

Anmäl dig själv till ditt bokade besök

Du som har ett bokat besök hos Region Jämtland Härjedalen kan, i de flesta fall, enkelt anmäla dig i anmälningsstationen när du kommer dit.

Besök på barnavårdscentralen, bvc

På BVC får ditt barn hälsoundersökningar och vaccinationer från att hen är nyfödd tills hen börjar i förskoleklass. Du som förälder får stöd och råd om barnets hälsa och utveckling.

Test: Har du bra levnadsvanor?

Din hälsa påverkas dels av vad du genetiskt har fått i arv av dina föräldrar, och dels av dina levnadsvanor. Arvet kan du inte göra något åt, men levnadsvanorna bestämmer du själv över. Region Jämtland Härjedalen har skapat ett program där kan du testa dina levnadsvanor för att se hur du ligger till. Testet är baserat på frågorna från Socialstyrelsen.

Patientavgifter i Jämtland Härjedalen

Barn och ungdomar under 18 år får gratis sjukvård hos Östersunds sjukhus, hälsocentralerna och privata vårdgivare med avtal. För patienter över 18 år kostar ett besök i regel 300 kronor.

Sjukresor i Jämtland Härjedalen

Du kan få bidrag för resa vid läkarvård, sjukvårdande behandling och tandvård. Det gäller mellan folkbokföringsadressen och den anvisade vårdgivaren.

Om telefonsamtal från Region Jämtland Härjedalen

När du blir uppringd av någon inom Region Jämtland Härjedalen så visas oftast 063-13 17 40 i nummerpresentationen. Det är ett gemensamt nummer för hela Region Jämtland Härjedalen, och visas istället för att det annars skulle stå ”dolt nummer”.

Till toppen av sidan