1177

VirusvinterStanna hemma om du är sjuk

Nu är det många som får covid-19, influensa och andra smittsamma sjukdomar. En del blir allvarligt sjuka. Du kan göra mycket för att minska risken att smittas, eller att smitta andra. Stanna hemma om du är sjuk.

Aktuella artiklar

Antal fall av RS-virus ökar

De allra flesta som smittas av RS-virus får en lindrig infektion, men en del barn kan bli allvarligt sjuka och behöva få vård på sjukhus. Läs mer om RS-virus hos barn.

Vaccinera dig mot covid-19

Du som är 18 år och äldre kan boka tid digitalt med hjälp av bank-id eller e-legitimation. På enskilda orter erbjuds också drop-in. Ring 026-15 03 00 om du saknar bank-id, vill ha hjälp att boka tid eller har frågor om drop-in.

Sök vård digitalt

I appen Min vård Gävleborg kan du ha digitala besök med vården via chatt, ljud eller video. Du kan även söka vård och använda andra digitala tjänster.

Aktuella artiklar

Vaccinera dig mot influensa

Du som är 65 år eller äldre, kroniskt sjuk eller gravid rekommenderas att vaccinera dig mot säsongsinfluensan. Du kan vaccinera dig på en hälsocentral.

Besöksrestriktioner

För att minska risken för smittspridning finns besöksrestriktioner som du som anhörig bör följa när du besöker en närstående på sjukhus eller följer med till en hälsocentral.

Aktuella artiklar

Minska risken att bli sjuk i vinter

Läs om vad du kan göra för att minska risken att bli smittad eller smitta andra i vinter.

Få in rörelse i vardagen

En kort promenad eller att du rör på dig hemma kan göra att du mår och sover bättre. Här får du råd om hur du kan få in mer rörelse i vardagen.

Ät hälsosamt

Läs om hur hälsosamma matvanor kan se ut. De kan hjälpa dig att må bra och minska risken för olika sjukdomar.

Att klä barn för att vara ute

Det är vanligt att vara orolig för att barn ska frysa . Läs mer om hur du kan klä ditt barn i kallt väder.

Till toppen av sidan