Vården i Blekinge

Blekingesjukhuset

Innehållet gäller Blekinge

Blekingesjukhuset finns både i Karlshamn och Karlskrona. Här hittar du samlad information om sjukhuset.

Besöka Blekingesjukhuset

Att få besök av familj och vänner när man är inlagd på sjukhus piggar upp och påskyndar tillfrisknandet. Du är därför mycket välkommen på besök.

I huvudentrén till sjukhuset finns en informationstavla för att visa dig rätt i byggnaden. Där finns också sjukhusvärdinnor från Röda Korset. I entrén finns också en garderob med låsbara skåp där du kan hänga av dig dina ytterkläder. De olika våningsplanen på sjukhuset når du via hiss eller trappa.

Sjukhusets huvudentré är öppen mellan klockan 06.45 och 19.00. Övriga tider hänvisas till porttelefonen vid entrén.

Rutiner och tider

Besöksrutinerna och besökstiderna är olika från avdelning till avdelning. Hör dig för med personalen på avdelningen för att få veta vilka rutiner som gäller där.

Här på 1177.se finns kontaktuppgifter och eventuell information om besökstider. Du kan söka efter din aktuella avdelning eller mottagning via länken här nedanför.

Bra att tänka på

När du är på besök vill vi att du visar hänsyn till alla patienter på avdelningen. Här är några saker du bör tänka på:

  • Respektera avdelningens besökstider.
  • Ha inte på dig parfymer eller andra starka dofter, eftersom det kan finnas patienter på avdelningen som är allergiska mot dem.
  • Hör dig för med avdelningen om det är tillåtet att ha med sig blommor.
  • Rökning är endast tillåten på anvisade platser utomhus.

Regler för fotografering och filmning

Du måste ha tillstånd för att få fotografera, filma eller spela in ljud i våra lokaler. Tillstånd får du av verksamhetschefen eller avdelningschefen.  

Du får heller inte fotografera eller filma människor i våra lokaler utan medgivande av personerna i fråga - varken personal, patienter eller närstående. Det innebär alltså att ingen annan än den som gått med på att bli fotograferad eller filmad får synas i bild, inte heller i bakgrunden.

Serviceutbud

Det finns flera olika typer av service på sjukhuset, bland andra:

  • apotek finns i anslutning till huvudentrén.
  • gästnätverk (wi-fi) finns för våra besökare. Användarvillkor och hur du ansluter kan du läsa om på sjukhusets kontaktsida via länkarna här nedan.
  • restaurang och cafeteria finns i anslutning till huvudentrén.
  • brevlåda, bankomat och sjukhuskyrka.

På sjukhusets kontaktsidor här på 1177.se kan du läsa mer om serviceutbudet som finns på Blekingesjukhuset. Du hittar kontaktsidorna via länkarna här nedan.

Till toppen av sidan