Psykisk hälsa

Om vuxenpsykiatrin i Blekinge

Innehållet gäller Blekinge

För dig som är 18 år eller äldre.

Är du i behov av psykiatrisk hjälp ska du i första hand vända dig till din vårdcentral. De flesta får hjälp där. Om det bedöms att du behöver specialiserad vård kan du få en remiss till oss som är specialister inom psykiatrisk vård, se mer på sidan Sök psykiatrisk vård i Blekinge. Du kan också söka själv eller med hjälp av närstående. Det gör du på våra öppettider via akut- och rådgivningsteamen på respektive vuxenpsykiatrisk mottagning, som du hittar under Hitta mottagning på den här sidan. 

Vuxenpsykiatrin i Blekinge består av tre kliniker: vuxenpsykiatri öst, vuxenpsykiatri väst och en länsgemensam klinik. I den länsgemensamma kliniken finns bland annat den psykiatriska akutmottagningen och den psykiatriska intensivvårdsavdelningen (PIVA) som båda är placerade i Karlskrona. Länsgemensamma öppenvårdsmottagningar finns både i Karlskrona och i Karlshamn. Här hittar du kontaktuppgifter till alla våra mottagningar.

I vuxenpsykiatri öst finns

I vuxenpsykiatri väst finns

I länsgemensam klinik finns

Vuxenpsykiatrin erbjuder bedömning, utredning och behandling.Vi har ett brett behandlingsutbud så att du ska kunna få den hjälp som passar bäst just för dig.

Till toppen av sidan