Barn & gravid

Att vänta och föda barn i Blekinge

Innehållet gäller Blekinge

Här kan du läsa mer om dina besök hos barnmorskan och följa din graviditet vecka för vecka. Det här gäller just nu för gravida och medföljande till kvinnohälsovårdsmottagningarna: Är du som gravid sjuk, förkyld eller konstaterat covid-positiv ska du ringa mottagningen för bedömning av lämplig uppföljning. Alternativt ta kontakt via 1177:s e-tjänster. En (1) frisk medföljande vuxen går bra. Inga medföljande barn (undantag spädbarn). Krigsflyktingar är undantagna vad gäller barn och övriga medföljande.

Innehåll - Att vänta och föda barn i Blekinge

Visa innehåll som:
Följ din graviditet vecka för vecka

Här hittar du vår graviditetskalender där du kan läsa om vad som händer under graviditeten vecka för vecka.

Dina besök hos barnmorskan

Under din graviditet har du möjlighet att regelbundet besöka kvinnohälsovårdsmottagningen för att se hur du och ditt väntade barn mår. Här hittar du viktig information som du kan läsa på inför varje graviditetsbesök, så att du kan känna dig väl förberedd.

Föräldrastöd och information till blivande föräldrar

Som blivande förälder är det vanligt att ha frågor och funderingar. Här har vi samlat en del texter och filmer som kan vara bra att ta del av. Informationen kan bli ett stöd inför förlossningen och den första tiden med ett nyfött barn. Se gärna materialet som en utbildning.

Vaccination mot covid-19 för gravida

Du som är gravid rekommenderas att vaccinera dig mot covid-19. Genom att vaccinera dig skyddar du dig själv mot allvarlig sjukdom och du skyddar ditt barn. Även du som har haft covid-19 rekommenderas vaccination.

Till toppen av sidan