FÖRNYA RECEPT OCH HÅLL KOLL PÅ DINA LÄKEMEDEL OCH HJÄLPMEDEL

Håll koll på dina läkemedel

Genom att logga in på 1177.se kan du som är över 18 år bland annat se om du har uttag kvar på ditt recept, vilka läkemedel du har hämtat ut och hur nära du är att få frikort.

Flera kartor med läkemedel

För att se uppgifterna om dina läkemedel behöver du logga in med e-legitimation. Du kan inte se uppgifterna om du loggar in med lösenord och sms.

Du kan bara se information om läkemedel om du är över 18 år. Du som är mellan 12 år och 18 år kan inte se din läkemedelsinformation själv. För att få information om dina läkemedel kan du istället prata med din läkare eller gå till ett apotek.

Så här gör du

När du har loggat in på 1177.se börja med att klicka på Läkemedelstjänster under Övriga tjänster. Därefter kan du välja om du vill se dina recept, dina uthämtade läkemedel eller information om högkostnadsskydd.

Du också se om någon har läst vilka läkemedel du har hämtat ut. Då klickar du på Uthämtade läkemedel. Därefter klickar du på länken Se din åtkomstlogg.

Uppgifter om ditt högkostnadsskydd

Du kan även se information om högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel. Du kan se datumen för högkostnadsperioden och hur mycket du har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet under högkostnadsperioden. Du kan också se om du har någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort. 

Varifrån kommer uppgifterna om mina läkemedel?

Uppgifterna om dina läkemedel och recept kommer från E-hälsomyndigheten. På e-hälsomyndighetens webbplats kan du läsa om hur de hanterar dina personuppgifter i registren. 

Jag kan inte se informationen om mitt högkostnadsskydd

För att kunna se uppgifterna om ditt högkostnadsskydd behöver du vara med i Högkostnadsdatabasen. För att vara med i databasen behöver du lämna ditt samtycke till att E-hälsomyndigheten får lagra din information. Det kan du göra på ett apotek. Läs mer om högkostnadsdatabasen på e-hälsomyndighetens webbplats.

Vårdnadshavare kan se information om barnets läkemedel

Du som är vårdnadshavare till barn under 12 år kan se information om ditt barns läkemedel med din egen inloggning. För att se ditt läkemedelsinformation loggar du in för att se din egen information därefter väljer du Se barn.

Barn som är äldre än 12 år kan inte se information om sina läkemedel på 1177.se. Informationen blir tillgänglig när barnet fyller 18 år.

Kontakta din mottagning för att förnya recept

Du kan även förnya ett recept när du är inloggad. Här kan du läsa mer om hur du gör det.

Till toppen av sidan