Lätt svenska

Sjukdomar och besvär

Symtom/sjukdom - svenska lättläst

Current articles

Visa innehåll som:
Intellektuell funktionsnedsättning - skrivet för ungdomIntellektuell funktionsnedsättning - andra språk - lättläst för ungdom - sydöstra sjukvårdsregionen - svenska lättläst

Intellektuell funktionsnedsättning kallas ofta IF.

Intellektuell funktionsnedsättning - skrivet för barnIntellektuell funktionsnedsättning - andra språk - lättläst för barn - sydöstra sjukvårdsregionen - svenska lättläst

Intellektuell funktionsnedsättning kallas ofta IF.

HemorrojderHemorrojder - andra språk - svenska lättläst

Har du besvär av hemorrojder? Du kan själv försöka läka dem.

Hiv och aidsHiv och aids - svenska lättläst

Hiv är ett virus som kan spridas mellan människor och orsaka en infektion. Då kan du få andra sjukdomar som kallas aids. Det finns behandling mot hiv och aids.

MässlingMässling - svenska lättläst

Mässling är en sjukdom som beror på ett virus. En del personer blir allvarligt sjuka. I Sverige är sjukdomen ovanlig eftersom vaccin mot mässling ingår i vaccinationsprogrammet för barn.

Tuberkulos – tbcTuberkulos – tbc - svenska lättläst

Tuberkulos är en sjukdom i lungorna. Sjukdomen ger hosta i flera veckor. De flesta blir helt friska med behandling.

Intellektuell funktionsnedsättningIntellektuell funktionsnedsättning - andra språk - sydöstra sjukvårdsregionen - svenska lättläst

Ofta säger man bara IF om intellektuell funktionsnedsättning.

MagsjukaMagsjuka - svenska lättläst

Magsjuka är mycket vanligt och brukar gå över snabbt. Du kan må illa, kräkas och ha diarré. Det är viktigt att dricka mer än vanligt när du är magsjuk.

RS-virus hos barnRS-virus hos barn - svenska lättläst

Infektioner med RS-virus är mycket vanliga. De flesta barn blir sjuka som vid en förkylning. En del barn kan bli mycket sjuka och behöva få vård på sjukhus.

InfluensaInfluensa - svenska lättläst

Influensa är en sjukdom som beror på ett virus. Du kan få hög feber och ont i huvudet, kroppen och halsen. Influensa är vanligast från december till april.

Feber hos barnFeber hos barn - svenska lättläst

Feber betyder att temperaturen i kroppen är högre än vanligt. Det är ett sätt för kroppen att försvara sig mot infektioner. Barn får ofta feber.

Löss i håretLöss i håret - svenska lättläst

Kliar det i ditt hår, nära huden? Det kan bero på löss. Löss sprids bara genom direkt kontakt hår mot hår. Du ska behandla dig så fort som möjligt, om du har fått löss. Det gör du själv hemma.

SkabbSkabb - svenska lättläst

Du kan ha skabb om det kliar mycket över hela kroppen. Skabb är en liten parasit som lever i huden. Skabb sprids genom direkt kontakt, hud mot hud. Kontakta vårdcentralen om du tror att du har skabb.

Biten av fästingBiten av fästing - svenska lättläst

Fästingar är små spindeldjur som biter sig fast på huden och suger blod. Ta bort fästingar som du hittar på huden. Ibland kan fästingar sprida sjukdomar. Då kan du behöva söka vård.

Mer innehåll på lätt svenska

Lätt svenska

Här kan du se det innehåll på 1177.se som finns på lätt svenska. Välj region högst upp på sidan för att se vad som gäller för dig.

1177 på andra språk

Här kan du se en lista med andra språk där det finns översatt material. Sidan är på engelska.

Till toppen av sidan