Söka vård

Det här är 1177

Det här är 1177 - svenska lättläst

Du kan ringa telefonnummer 1177 om du eller någon i din familj är sjuk. Då kan du få råd av en sjuksköterska på engelska eller svenska. Du kan ringa dygnet runt. På webbsidan 1177.se finns information om hälsa och sjukdomar.

1177.se är sjukvårdens egen webbplats. Det är också ett telefonnummer. Läs mer om hur sjukvården i Sverige fungerar i den här texten.

Ring 1177 för att få råd om vård

Ring telefonnummer 1177 om du behöver råd när du är sjuk eller har skadat dig.

De som svarar är sjuksköterskor. Du kan välja att prata svenska eller engelska. I en del regioner går det även att få hjälp på andra språk.

Sjuksköterskorna kan ge råd om hur du tar hand om ditt besvär. Om det behövs kan de berätta för dig var du kan söka vård.

Gäller hela familjen

Du kan också ringa om ett barn eller en närstående är sjuk. Det kostar ingenting att ringa till 1177. Det enda du betalar är kostnaden för telefonsamtalet.

Ring 0046 771-11 77 00 om din telefon inte har ett svenskt abonnemang eller simkort, eller om du ringer från ett annat land.

Dina uppgifter skyddas

Du behöver lämna ditt personnummer eller samordningsnummer när du ringer 1177.  Det behövs för att personalen ska kunna skriva anteckningar. Anteckningarna sparas.

Dina uppgifter och det du berättar skyddas av sekretess och tystnadsplikt. Det betyder att personalen inte får berätta något om dig för personer utanför vården. Tystnadsplikten gäller all personal du möter i vården, även tolkar och personal på apotek.

Råd om hälsa och sjukvård på webben

På webbsidan 1177.se finns information om sjukdomar, vård och hälsa. Här finns också råd om vad du kan göra själv för att du eller ditt barn ska må bättre.

All information på 1177.se är faktagranskad av läkare och annan sjukvårdspersonal.

Hitta vård

Du kan söka och hitta adresser och telefonnummer till olika vårdmottagningar.

Välj den region du bor i för att få rätt information. Det gör du högst upp på sidan.

Logga in med e-legitimation

Det går också att logga in på 1177.se.  Då kan du till exempel boka tid eller kontakta vården. För att logga in behöver du ha e-legitimation och ett svenskt personnummer.

Mer innehåll på lätt svenska

Lätt svenska

Här kan du se det innehåll på 1177.se som finns på lätt svenska. Välj region högst upp på sidan för att se vad som gäller för dig.

1177 på andra språk

Här kan du se en lista med andra språk där det finns översatt material. Sidan är på engelska.

Till toppen av sidan