Kontakta vården på nätet

Ungdomsmottagning Dalarna online

Innehållet gäller Dalarna

Välkommen till Ungdomsmottagning Dalarna online. Med appen Ung i Dalarna kan unga som är mellan 13-25 år prata med personal via videosamtal i sin smartphone eller surfplatta.

Är du mellan 13 och 25 år kan du kontakta oss när du känner dig stressad eller har ångest, om du känner att du inte får älska vem du vill, har frågor om preventivmedel, graviditet, sex, könssjukdomar eller om du behöver prata med någon om skolan, relationer, din kropp, sexualitet, könsidentitet eller dina levnadsvanor. Inga frågor är för stora, för små eller för oviktiga. Du har rätt att må bra!

Videosamtalet är kostnadsfritt och sker under tystnadsplikt. Legitimering sker via BankID eller Freja eID+.

Ungdomsmottagning Dalarna online är ett komplement till Region Dalarnas fysiska ungdomsmottagningar och vi kan behöva hänvisa till en fysisk mottagning eller vårdcentral om undersökning eller provtagning behöver genomföras. Vår mottagning är HBTQI-certifierad.

HBTQI_cert_sigill.png

 

Så här går det till att boka ett videosamtal

Börja med att ladda ner appen Ung i Dalarna via Google Play eller App Store. Följ sedan dessa steg:

  1. Logga in säkert med Freja eID+ eller BankID. Läs mer om hur du skaffar e-legitimation.
  2. Boka en ledig tid som passar dig. Du får en bekräftelse på att din tid är bokad via mejl eller sms beroende på vad du lämnat för uppgifter under din profil i appen.
  3. Aktivera notisinställningar för att få kallelser, påminnelser och andra uppdateringar om dina ärenden.

Säkerhet

All kommunikation och lagring av uppgifter sker i krypterad form. Båda parters identitet verifieras med e-legitimation, patient med Freja eID+ eller BankID och vårdgivare med SITHS-kort.

Vilket tekniskt stöd behöver jag för att använda Ung i Dalarna?

Appen Ung i Dalarna finns tillgänglig på:

  • Iphone och Ipad: iOS v.8.0 eller senare
  • Smartphones och läsplattor: Android (v.4.4 eller senare)
  • Dator med webbkamera (Firefox eller Chrome webbläsare).

Du behöver ett Freja eID+ eller BankID för att logga in samt god internetuppkoppling. Innan samtalet kan du göra ett bandbreddstest via Bredbandskollen så att du vet att du har bra uppkoppling. Du behöver minst 5MB, men helst 10MB eller mer för optimal kvalitet.

Har du frågor om Ungdomsmottagning Dalarna online?

Om du har frågor om Ungdomsmottagning Dalarna online kan du skicka ett mejl till vår funktionsbrevlåda: um.online@regiondalarna.se

Till toppen av sidan