Personliga berättelser

Bloggar Västra Götaland

Innehållet gäller Västra Götaland

Att följa en annan persons vardag med sjukdom och behandling eller att få följa någon med funktionsnedsättning, kan ge stöd för den som befinner sig i en liknande situation. En blogg kan också handla om en livsstilsförändring.

Ingrid håller i en ljuslykta som strålar i mörkret
Ingrid har bloggat om vad sorg gör med oss människor.

Tusen knivar i magen (Avslutad)
Rubriken avslöjar den smärta du kan känna vid endometrios. Ellinor Wikman bloggar om en folksjukdom som får enorma konsekvenser. Hon vill berätta om sina egna erfarenheter eftersom kunskaperna om endometrios är låga. 

Downs syndrom är livet (Avslutad)
Det finns så mycket att lära av personer med Downs syndrom. Lena Josefsson berättar i sin blogg om sitt föräldraskap och om den kamp det innebär att slåss för sin dotters rättigheter.

Längtansresan (Avslutad)
Emelie Ljungberg berättar om hur det känns att vara ofrivillig barnlös och om alla försök och ansträngningar hon och hennes man har gjort för att få barn. Det är en lång och jobbig resa.

Heliga Homo (Avslutad)
Robin Paulonen är kristen och homosexuell. Han bloggar om tro, kärlek, sexualitet, minnen och om att rita konturerna till identitet och längtan efter sammanhang.

Mobbning.Livsfarligt. (Avslutad)
Måns blev bara 13 år. En dag orkade han inte med sitt liv. Måns pappa Claes Jenninger bloggar om mobbning och dess konsekvenser. Och att vi alla har ett ansvar.

Bipolär resa (Avslutad)
För Malin Jönsson började det redan i trettonårsåldern med mobbning i skolan. Sedan kom tvångstankarna och tvångshandlingarna.

Det ligger i luften (Avslutad)
Frida Laestanders liv är begränsat. Hon kan inte göra vanliga sociala aktiviteter. Hon har till och med svårt att lämna sin bostad. För överallt finns det ett hot  dofter. 

Själ söker kropp (Avslutad)
Jag känner mig som en kvinna i själen men min kropp är manlig. Nu försöker jag justera den så att den passar ihop med min själ.
Så säger Milla som har fått lida för sin könsdysfori. Inte minst på grund av fördomar och förakt.

Att tåla eller inte tåla? (Avslutad)
Zanna Nilsson berättar hur hon och hennes familj hela tiden måste ta hänsyn till allergier. Livet består av ständiga utmaningar.

Människan bakom missbruket (Avslutad)
Peter Jacobsson började redan som nioåring med droger. För Peter var missbruk ett sätt att undvika rädsla och andra starka känslor.

Stroke och cancer mitt i livet (Avslutad)
Tvåbarnsmamman Helena Mattsson fick en tumör i hjärnan. När den skulle opereras fick hon en stroke. Nu är tumören tillbaka. Följ Helenas kamp mot vardagens alla utmaningar. 

Ledord från en ledsjuk (Avslutad)
Dorotea Peterssons har haft ont i kroppen så länge hon kan minnas. Hon bloggar om sin vardag med ledsjukdomar men framför allt om att livet går att leva trots värk och smärta.

När hjärtat plötsligt brister (Avslutad)
Sorgen har många vägar och Ingrid Berntsson vill förmedla sina egna erfarenheter kring död och sorg men också tipsa om all den hjälp som finns.

Stroke - tur och retur (Avslutad)
Madeleine Karlsson har en blogg för att kunna stödja, uppmuntra andra som på något sätt har drabbats av stroke. Hon har själv haft en stroke och skriver om viljan att överkomma vad andra - inklusive hon själv - inte trott vara möjligt.

Bipo(pu)lär (Avslutad)
Är en blogg som handlar om Carolina Håstrands liv med diagnosen bipolär sjukdom typ 1. Hon tar avstamp i både det som hon ser som friskt och det som hon ser som sjukt i sitt liv.

Att leva med CP-skada (Avslutad)
23-åriga Viktoria Andersson beskriver sitt liv till vardags och till fest. Hon berättar också om de fördomar hon råkar ut för som rullstolsburen och CP-skadad. 

Allt är inte svart (Avslutad)
Pelle Karlsson i Väjern, Sotenäs kommun, är blind men ser ljust på många saker i livet. Han till och med bygger en båt! Han bloggar om livet som blind, vilka utmaningar och problem som finns men också om lösningarna. Läs mer om Pelle

Till toppen av sidan