Det här kan du göra när du loggat in

Godkänn aviseringar och välj att få din information digitalt i första hand

Innehållet gäller Västra Götaland

Du kan välja att få information från sjukvården digitalt i första hand. Då kommer meddelanden från sjukvården via 1177.se, när det är möjligt. Du får då en notis via e-post eller sms när det finns ett meddelande till dig och för att läsa det loggar du in på 1177.se.

Välj att få information från sjukvården digitalt

Om du väljer att få information från sjukvården digitalt i första hand, kan din mottagning skicka kallelser och meddelanden till dig direkt via 1177.se när det är möjligt. Det kommer då i din inkorg på 1177.se.

All information från sjukvården kan inte skickas digitalt. Du kan därför få information både med vanlig post och digitalt, oavsett vilket val du har gjort.

Avisering visar att du har fått ett meddelande

För att inte missa när du får ett meddelande via 1177.se är det viktigt att du godkänner avisering och delning. Då får du sms eller e-post när en mottagning har skickat ett meddelande eller en kallelse till dig.

Så här gör du

  1. Logga in på 1177.se.
  2. Gå till ”Inställningar” som du hittar under ditt namn.
  3. Under ”Välj att inte få brev hemskickade från hälso- och sjukvården" klickar du i rutan ”Jag vill inte ha brev hemskickade från hälso- och sjukvården, utan jag vill ha informationen digitalt".
  4. Under "Godkänn avisering och delning" fyller du i ditt mobilnummer och/eller e-postadress. Därefter klickar du i de rutorna du önskar, beroende på om du vill ha dina aviseringar via sms, e-post eller både och. Godkänn också att dela dina uppgifter.
  5. Spara dina ändringar.

Filmen visar hur du gör för att ställa in avisering i e-tjänsterna och väljer att få digital information i första hand.

Du som är förälder till barn under 13 år

Du som agerar ombud åt ditt barn kan gå in under inställningar på barnets konto för att godkänna avisering. Läs mer om att göra ditt barns vårdärenden via nätet.

Detta händer sedan

När du får ett meddelande (svar, fråga, kallelse) från en mottagning får du en notis till din mobiltelefon och/eller e-postadress. För att läsa meddelandet loggar du in på 1177.se.

Till toppen av sidan