Smärtbehandlingar och rehabilitering

Sjukskrivningskollen

Innehållet gäller Västmanland

Är du sjukskriven? Då har du möjlighet att få digitalt stöd och vägledning under din sjukskrivningstid. I stödet ingår även en personlig kontakt med en rehabkoordinator.

Det är viktigt att ta vara på tiden som sjukskriven och att vara aktiv i rehabiliteringen för att kunna återgå till arbete. I det digitala programmet Sjukskrivningskollen får du bland annat tips och råd på hur du behåller dina rutiner, praktiska tips för återgång i arbete och hur du kan hitta balans i livet.

I programmet kan du läsa och lyssna på olika texter, titta på kortare filmklipp, svara på frågor och göra enklare övningar. Programmet är flexibelt och anpassas efter din situation beroende på om du har en arbetsgivare eller är arbetssökande. Din rehabkoordinator följer och guidar dig genom programmet samt ger dig återkoppling.

Hur får jag tillgång till programmet?

Västmanland

Vissa vårdcentraler i Region Västmanland erbjuder Sjukskrivningskollen och vägledning av rehabkoordinator under din sjukskrivning. Kontakta din vårdcentral för att se om de kan erbjuda dig det. 

Så startar du programmet

Det är rehabkoordinatorn som ger dig tillgång till Sjukskrivningskollen. Det är hen som aktiverar programmet så att det blir synligt när du loggar in på 1177.se

Prins screen på vy i inloggat läge. Menyn Stöd och behandling är markerad.
Klicka på rubriken "Stöd och behandling", här markerad med en grön rektangel.

Läs mer

Sjukskrivning och rehabilitering

En sjukskrivning är en viktig del av din behandling efter en sjukdom eller skada. Börja fundera på hur din vardag ska se ut när du börjar arbeta igen, även om det inte är aktuellt just nu.

Att logga in på 1177.se

För att logga in på 1177 behöver du ha ett svenskt personnummer och en e-legitimation, antingen BankID eller Freja+.

Till toppen av sidan