Sjukhusbiblioteket Västerås

Så går det till på sjukhusbiblioteket i Västerås

Innehållet gäller Västmanland

Sjukhusbiblioteket erbjuder böcker och andra resurser för dig som besöker sjukhuset. Du kan besöka biblioteket och låna utan att vara inlagd på sjukhuset.

Sjukhusbiblioteket Västmanlands sjukhus Västerås

Sjukhusbiblioteket är ett medicinskt bibliotek med facklitteratur, tidskrifter inom medicin och omvårdnad och olika databaser för att söka efter litteratur och vetenskapliga artiklar. 

Här finns också ett allmänt bokbestånd med skön-, fack- och barnlitteratur samt ljudböcker, tidskrifter och tidningar. I biblioteket finns gratis wifi. 

Du som är inlagd på sjukhuset kan låna cd-spelare, hörlurar och Daisyspelare i biblioteket. Om du inte har möjlighet att ta dig till biblioteket kan du beställa böcker till avdelningen. 
Ring så kommer vi!

Sök och låna böcker

När du registrerar dig för att bli låntagare, eller när du godkänner att ditt barn registrerar sig för att låna, ingår du ett avtal med sjukhusbiblioteket där du förbinder dig att följa sjukhusbibliotekets lånevillkor samt godkänner att dina personuppgifter registreras i sjukhusbibliotekets låntagarregister. 

Sök, reservera och låna om böcker i vår katalog. Läs mer om våra låneregler och krav- och ersättningsrutiner i foldern Information och låneregler.pdf

För att reservera böcker och andra medier måste du vara inloggad. Om du inte har ett konto kan du registrera dig.

Du kan inte låna eller reservera klinikböcker.

Hitta till sjukhusbiblioteket

Sjukhusbiblioteket ligger på plan 0 i sjukhusets huvudentré, ingång 1. När du kommer in genom huvudentrén går du rakt fram och till vänster mot punkt G. Ta trappen eller hissen en våning ner för att komma till biblioteket. 

Bemanningstider

 

Måndag-tisdag 09.00-16.00
Onsdag 10.00-16.00
Torsdag-fredag 09.00-16.00
Lördag-söndag Stängt


Dag före röd dag stänger biblioteket klockan 15.
OBS! Anställda kan komma in med sina passerkort dygnet runt.

Till toppen av sidan