Vården i Västmanland

Kallelser till din digitala brevlåda

Innehållet gäller Västmanland

Har du en digital brevlåda? Då är det dit du får de flesta av dina kallelser och brev från Region Västmanland. Kallelser till barn under 18 år skickas dock alltid som adresserat pappersbrev, även om du som målsman har digital brevlåda.

Så skaffar du digital brevlåda

För att skaffa en digital brevlåda behöver du ha tillgång till internet och en e-legitimation. Det finns tre digitala brevlådor att välja mellan - Kivra, Billo och Min Myndighetspost. Välj den du tycker verkar bäst. Läs mer på digg.se (Myndigheten för digital förvaltning) och registrera dig sen hos den leverantör du väljer. Kontakta dem om du behöver hjälp att komma igång.

Fördelarna med digital brevlåda

  • Brevet kommer fram snabbare, vilket innebär att du får längre tid att förbereda dig, eller boka om tiden för ditt läkarbesök
  • Det är säkert - ingen obehörig kan komma åt din post
  • Du kan få en avisering på e-post eller sms direkt när brevet kommit
  • Du riskerar inte att tappa bort viktiga brev
  • Du kan dela den digitala brevlådan med en anhörig, så att ni båda kan ha koll på posten.

Se om du är ansluten till digital brevlåda

Är du osäker på om du är ansluten till en digital brevlåda kan du logga in med e-legitimation på Skatteverkets webbplats. Där kan du se om du är ansluten till en digital brevlåda och i så fall vilken.

Läs mer om digital brevlåda på Skatteverkets webbplats.

Jag vill inte få mina kallelser till en digital brevlåda

Du som inte har en digital brevlåda får din kallelse som ett adresserat pappersbrev.

Du som har digital brevlåda, men inte vill ha brev från Region Västmanland digitalt, kan logga in i tjänsten (dvs Kivra, Billo eller Min Myndighetspost) och avsäga dig det.

Viktigt att kolla båda brevlådorna

Du har alltid ett eget ansvar att öppna och ta del av den post som skickats till dig, oavsett om den är digital eller skickas på papper.

Varför kommer det pappersbrev, trots att jag har digital brevlåda?

De flesta av våra vårdverksamheter skickar nu kallelser digitalt, till de patienter som har digital brevlåda, men vissa utskick kommer ändå att komma via posten. Kallelser och brev till barn under 18 år skickas alltid via vanlig postgång, även om målsman har digital brevlåda. 

Till toppen av sidan