Tegnér vårdcentral

Forskargränd 2, plan 2, Västerås

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
021-15 25 00
Öppet idag
 • 08:00 - 17:00
Telefontid idag
 • 08:00 - 16:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
 • Mån - Fre08:00 - 16:00
Öppettider
 • Mån - Fre08:00 - 17:00

Besöksadress:
Forskargränd 2, plan 2, Västerås
Län, kommun:
Västmanlands län, Västerås
Postadress:
Forskargränd 2, 722 26 Västerås
Webbplats:
http://www.ptj.se/tegner-vardcentral

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Flextrafiken linje nr 92 stannar vid hållplats 2606 som ligger utanför ingången till Tegnér vårdcentral.

Stadslinje nr 6 stannar vid hållplats Långmårtensgatan, ungefär vid affären ICA Ettan.

Runt vår vårdcentralsbyggnad finns ett antal gratis parkeringsplatser för patienter. Handikapparkering finns precis vid entrén. Övriga finns runt byggnaden, de flesta mellan byggnaden och E18, man kör runt vårdcentralen.

Tegnér Vårdcentral är sedan 1994 en privat välfungerande mottagning med verksamhet inom alla aspekter av primärvård. Vi är för närvarande sex specialister i allmänmedicin samt ST-, AT- och BT-läkare i perioder. Vi sköter läkarbemanningen på ett ålderdomshem/servicehus. Vi har distriktssköterskor med särskild kompetens inom diabetes, demens, hypertoni, inkontinens, vaccination, sår, spirometri och rökstopp. Vi har egen BVC och MVC med barnmorskor, sköterskor och psykolog med bl a föräldra- och pappagrupper. Våra tre fysioterapeuter erbjuder individuell bedömning och behandling/träning, stötvågsbehandling, akupunktur, artrosskola, basal kroppskännedom m m.

Vi har inte drop-in varför vi hänvisar våra patienter att boka tider via telefon: 021-15 25 00. Alla besök är tidsbokade där akuta fall triageras av sköterska via telefon.

Driftsform

Driftsform: Privat

 • Nedanstående information kommer från Vårdval primärvård och är framtagen i syfte att ge medborgarna ett bra underlag för val av vårdcentral. Samtliga vårdcentraler i Västmanland har likvärdig information på sina sidor. Informationen ses över och uppdateras två gånger per år.

  På Tegnér vårdcentral (fd Odensvi vc) fanns, 1 oktober 2021, 9 977 st personer listade. Genomsnittet i Region Västmanland är 8 000 listade/vårdcentral.

  På vårdcentralen finns det 6,55 heltidstjänster bemannade av distriktssköterskor samt 4,8 heltidstjänster bemannade av specialistläkare i allmänmedicin. Därutöver finns det 4 st läkare knuten till vårdcentralen som är under utbildning för att bli specialist i allmänmedicin, sk ST-läkare.

  På vårdcentralen finns också BVC-sköterska, barnmorska, mödra- och barnhälsovårdspsykolog, kurator, leg psykolog, arbetsterapeut, dietist och fysioterapeut. På vårdcentralen finns också sjuksköterskor specialiserade inom astma/KOL, diabetes, demens och inkontinens.

  Vårdcentralen kan erbjuda:

  • Vaccinationsmottagning
  • Rökavvänjning
  • Artrosskola
  • Stöd och hjälp vid viktminskning

  Vårdcentrlalen kan erbjuda digitala kontakter till dietist och kurator. 

  Det finns gratis parkeringsplatser i direkt anslutning samt betalparkering i närheten till vårdcentralen.

  Verksamhetschef är Réka Hunyadi Velle

De flesta bokade ärenden anmäls i självbetjäningsterminalen. Tag en nummerlapp för ärenden som vaccination och intyg, de behandlas i receptionen.

Dörren är låst vid lunchtid kl 12.00-12.45.

Till toppen av sidan