Sexuell hälsa

Information om preventivmedel från Region Västernorrland

Innehållet gäller Västernorrland

Till Ungdomsmottagningen kan du som är mellan 13–22 år komma med frågor om livet, relationer, sexualitet, om dig själv och din kropp. Besöket hos oss är alltid gratis och vi har tystnadsplikt. Det finns en film med information om preventivmedel som du gärna kan titta på här på sidan innan ditt digitala eller fysiska besök.

Preventivmedelsinformation från Region Västernorrland- textad version

En kort genomgång av preventivmedel. Filmen tar ca 12 minuter att titta på och vi på ungdomsmottagningen vill gärna att du har sett denna korta film innan du bokar ditt första besök för att skaffa preventivmedel hos oss. Filmen är textad.

Preventivmedelsinformation från Region Västernorrland- syntolkad version

En kort genomgång av preventivmedel. Filmen tar ca 12 minuter att titta på och vi på ungdomsmottagningen vill gärna att du har sett denna korta film innan du bokar ditt första besök för att skaffa preventivmedel hos oss.

Preventivmedel

Det finns olika sätt att skydda sig mot oönskad graviditet och könssjukdomar. Kondom och femidom är de enda metoderna som också skyddar mot könssjukdomar. Du och den eller de som du har sex med delar på ansvaret för att skydda er.
Läs mer om preventivmedel på umo.se.

Du och din barnmorska på Ungdomsmottagningen kommer gemensamt fram till vilket preventivmedel som passar dig bäst. 
Hos oss kan du komma och hämta kondomer gratis.

Så kontaktar du oss

Du kan kontakta oss och träffa oss på flera olika sätt. Du kan ringa oss eller boka via 1177 e-tjänster. Du kan boka ett digitalt möte eller en tid på mottagningen eller komma på drop-in på någon av våra mottagningar. Digitalt besök kan du boka på alla mottagningar oavsett vars du bor.

Välj en mottagning för att se öppettider, adress och andra kontaktuppgifter. Där kan du också boka besök hos oss.

Här hittar du regionens ungdomsmottagningar

Till toppen av sidan