REGISTRERA SYMTOM

Registrera dina reumatiska symtom via PER

Du som har en reumatisk sjukdom kan registrera vilka leder som är ömma och svullna genom att logga in på 1177.se. På så sätt kan du följa hur din sjukdom utvecklas och förbereda dig inför läkarbesök. Uppgifterna registreras i en tjänst som heter PER.

När du fyller i dina uppgifter får du beskriva vilka leder som är ömma eller svullna.

Ordet PER står för Patientens egen registrering. För att kunna registrera dina uppgifter behöver du logga in. Därefter ska du göra såhär:

  1. Klicka på Alla övriga tjänster under rubriken Övriga tjänster.
  2.  Välj Registrera i PER under rubriken PER reumatologi.   
  3.  Därefter får du svara på frågor om din smärta, hur ditt liv är och vad du klarar av att göra i vardagen. Du markerar också vilka leder som är ömma eller svullna.

Du kan få en översikt över hur din sjukdom utvecklas när du svarat på frågorna flera gånger under en längre tid. Det kan göra det lättare att se vilka effekter din behandling har. Du kan skriva ut översikten.

Din läkare kan se uppgifterna som du har registrerat. På så vis blir det lättare att veta vad ni behöver prata om på nästa läkarbesök.

PER är en del av Svensk Reumatologis Kvalitetsregister

PER är en del av Svensk Reumatologis Kvalitetsregister, SRQ. Uppgifter som du registrerar i PER skickas vidare till SRQ. Syftet med registret är att förbättra vård och behandling för dig som har en reumatisk sjukdom. Här kan du läsa mer om nationella kvalitetsregister.

Vem kan registrera sina uppgifter?

För att du ska kunna registrera dina uppgifter behöver du vara med i SRQ. Prata med din läkare om du vill vara med registret.

Har du frågor om registreringen eller registret?

Läs mer om PER och Svensk Reumatologis Kvalitetsregister på deras webbplats. Du kan också kontakta dem om du har frågor.

Till toppen av sidan