1177

Alltid förberedd i sommar

Har du blivit sjuk eller skadat dig? Då kan du hitta råd om vad du kan göra själv för att må bättre. Du kan också hitta råd om när du ska söka vård och hur du gör. Läs om vanliga sommarbesvär eller sök på dina besvär i sökfältet.

Aktuella artiklar

Skydda barn mot kikhosta

Barn som är yngre än sex månader kan bli allvarligt sjuka i kikhosta. Därför rekommenderas gravida och barn vaccin. Var också uppmärksam på snuva och hosta hos dig eller andra personer som umgås nära barn som är yngre än ett år. Läs om symtom och vaccin.

Har du svamp i underlivet?

Det är vanligt att få svamp i slidan. Svamp på penisen är däremot ovanligt. Ofta går det att behandla svampen med receptfria läkemedel. Läs om vad du kan göra själv för att lindra besvären.

Behöver du testa dig för gonorré eller klamydia?

Du kan beställa hem test för både gonorré och klamydia. Det är viktigt att du testar dig om du misstänker att du blivit smittad. Det är också viktigt att få behandling snabbt för att slippa följdsjukdomar och komplikationer. Utan behandling kan du få svårt att få till en graviditet.

Information om giftiga svampar på olika språk

Är det dags för svamputflykt? Det finns en broschyr som du kan ta med ut i skogen om du är osäker på vilka de giftigaste svamparna är.

Aktuella artiklar

Så påverkas kroppen av alkohol

Alkohol påverkar alltid kroppen negativt, även om du bara dricker lite. Läs mer vad som händer i kroppen när du dricker alkohol.

Mindfulness mot stress

Känner du dig stressad? Mindfulness är en metod som kan användas för att hantera stress och oro.

Texter på lättläst svenska

Läs korta texter om bland annat sjukdomar, graviditet och hur vården i Sverige fungerar. Texterna är skrivna på lättläst svenska.

Till toppen av sidan