Påverkan av strejk i Region Östergötland.Det här meddelandet avser Östergötland

På grund av strejk är det just nu begränsad tillgänglighet på flera vårdcentraler, kliniker och mottagningar. Det betyder exempelvis längre väntetider, att planerad vård begränsas och att det är svårare att komma fram på telefon och via e-tjänsterna på 1177.se. Läs mer på regionostergotland.se/ro/om-region-ostergotland/vardkonflikten.

Ångest

Filmer om ångest

Här kan du se filmer om vad ångest är, hur det kan kännas och vad som kan hjälpa mot ångest i stunden.

Innehåll - Filmer om ångest

Visa innehåll som:
 • Film: Vad är ångest?

  "När du tänker på något du är rädd för är det nästan som om du var utsatt för fara på riktigt." Psykologen Siri Helle berättar om vad ångest är, hur det kan upplevas och vad det beror på.

 • Film: Hur känns ångest?

  Ett tryck över bröstet. En bubbla som man inte kommer ur. Som en smärta i kroppen. Ångest kan upplevas på olika sätt. Här berättar några personer hur det känns för dem.

 • Film: Vad hjälper mot ångest?

  Hur kan man hantera ångest? Duscha varmt och sedan kallt. Göra något kreativt med händerna. Upprepa tre gånger att det kommer att gå bra. Här delar några personer vad som hjälpt dem att hantera ångest i stunden.

 • Film: Personliga råd för att må bättre

  Det går att lära sig att hantera sin ångest. Att prata om de känslor som ligger under ångesten kan vara lättare än att hantera ångesten själv. Det är okej att be om hjälp. Här ger fyra personer råd till den som vill börja må bättre.

Till toppen av sidan