Råd och stöd vid cancer

Ensam och rädd med ett cancerbesked

Patricia Tudor-Sandahl är författare och före detta psykoterapeut. Hon har egna erfarenheter av cancer. I den här filmen berättar hon om hur ensam och rädd hon kunde känna sig, men också hur hon försökte hantera det.

Patricia Tudor-Sandahl har haft cancer. Här funderar hon över hur rädd, ensam och utlämnad många kan känna sig när de får en allvarlig sjukdom. Hon berättar hur hon själv tänkte och hur hon gjorde för att det skulle kännas bättre under sjukdomstiden och efteråt.

Använd knapparna i filmspelaren för att visa filmen i större format. Ljudet på datorn måste vara på om filmens ljud ska höras.

Läs mer om att få ett cancerbesked.

mer på 1177.se

Att få ett cancerbesked

Många som får cancer blir av med sjukdomen. Cancerbeskedet kan ändå förändra tillvaron. Här får du råd om hur du kan hantera sjukdomsperioden och tips om stöd.

Hjälp med tankar och känslor vid cancer

Det är vanligt med olika känslor som oro, ilska och sorg vid cancer. Man kan få tankar om livet och döden. Det finns hjälp att få, om du behöver.

Film: Efter cancerbehandlingen - och sen då?

Det är vanligt med starka känslor och många frågor när cancerbehandlingen väl är klar. I filmen berättar sjuksköterskan Sanna Wärn från Cancerfonden om några av de råd som hon och hennes kolleger brukar ge.

Till toppen av sidan