Beställ prover

Klamydiatest via nätet

I de flesta regioner kan du logga in och beställa ett klamydiatest på internet. För att kunna beställa ett test måste du vara folkbokförd i en region som erbjuder klamydiatest via internet. Du kan beställa testet till en annan adress än den du står skriven på.

Välj region högst upp på sidan för att få information om vad som gäller där du bor.

Östergötland

Så här fungerar klamydiatest på nätet.

Beställ klamydia- och gonorrétest i Region Östergötland

Så här går klamydiatest på nätet till.
Bilder som visar hur klamydiatest på nätet går till.

Du kan logga in och beställa ett gratis hemtest för klamydia och gonorré. För dig som har penis bygger testet på urinprov, för dig som har slida bygger det på prov från slidan.

Ibland kan klamydia eller gonorré finnas i svalg eller ändtarm. Detta hemtest har ingen möjlighet att uppräcka det. Om du misstänker att du har en infektion i svalget eller ändtarmen ska du boka tid på STD-mottagningen i LinköpingSTD-mottagningen i Norrköping eller STD-mottagningen i Motala för att testa dig där. 

Hur gör jag hemtestet?

Om du har penis lämnar du ett urinprov. Om du har slida lämnar du ett slidprov som du tar med den bomullspinne som följer med testet. Skicka provet i det medföljande svarskuvertet. Du behöver inte betala porto. Allt står i instruktionerna som följer med testet.

När får jag svar?

Du får svar inom 2-5 arbetsdagar. Du får ett sms eller mejl när provsvaret är klart. Fyll i ditt mobilnummer och din e-postadress i dina inställningar. Sedan behöver du logga in på 1177 för att läsa svaret.

Om du har klamydia eller gonorré

Om testet visar att du har klamydia eller gonorré får du veta vad du ska göra. Det är viktigt att du får behandling så snart som möjligt. Behandlingen är gratis. Läs mer om klamydia och gonorré, behandling och smittspårning.

Aktuella artiklar

Att logga in på 1177.se

För att logga in på 1177 behöver du ha ett svenskt personnummer och en e-legitimation, antingen BankID eller Freja+.

Support och tekniska krav för e-tjänsterna

Här kan du läsa mer tekniska krav och hur du gör om du får problem när du är inloggad på 1177.se.

Till toppen av sidan