Stor efterfrågan på provtagning för covid-19 i Region Östergötland.Det här meddelandet avser Östergötland

Just nu är det många som bokar provtagning för covid-19 och tiderna tar snabbt slut. Region Östergötland jobbar för att öka provtagningskapaciteten för både barn och vuxna. Nya tider läggs ut kontinuerligt. Du kan inte ringa 1177 eller regionens växel för att boka provtagning.

Aktuellt

Planerade kontroller kan flyttas fram

Innehållet gäller Östergötland

Väntar du på att bli kallad till en planerad rutinkontroll på vårdcentralen, som blodtrycks- eller diabeteskoll? Just nu kan du få vänta längre än vanligt. Om du mår bra kan du vänta med att höra av dig till vårdcentralen.

närbild på en sjuksköterska som mäter blodtrycket
Med anledning av pandemin är det ett högt tryck på vårdcentralerna runt om i länet. Det gör att vård som inte kan vänta prioriteras, och vård som kan vänta kan behöva skjutas fram. Det är vård där patienten inte riskerar att bli sämre under tiden man väntar, till exempel rutinkontroller av blodtryck.
 
- I denna tuffa tid ber vi alla som har planerade kontroller på vårdcentralen att ha förståelse för att det kan dröja längre tid än vanligt innan vi kan erbjuda en tid för detta, säger Mara Kosovic, primärvårdschef i Region Östergötland.

När kan jag kontakta vårdcentralen?

 
Det är viktigt att du kontaktar din vårdcentral om du känner dig sjuk, eller om ditt tillstånd försämras.
 

Sök vård digitalt

 
Har du lindriga besvär som inte kräver en fysisk undersökning? Digitala vårdcentralen Region Östergötland erbjuder videosamtal med läkare och fysioterapeut direkt i din mobil eller surfplatta.
Du kan få hjälp med rådgivning, bedömning och akut receptförnyelse liksom fysioterapeutisk hjälp vid nytillkommen smärta i rygg, nacke, axel, armbåge, knä eller fot. 
 
Du kan förnya dina recept genom att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster.1177.se E-tjänster: Allmän inloggning
Till toppen av sidan