Aktuellt

Aktuellt i Östergötland

Innehållet gäller Östergötland

Aktuella artiklar

Visa innehåll som:

Avgift vid sen avbokning av vårdbesök

23 september: Den 1 oktober återinförs avgiften för sen avbokning av vårdbesök och tandvårdsbesök som tillfälligt togs bort under pandemin.

Drop in-vaccination vid IFK Norrköpings match på söndag

22 september: Region Östergötland erbjuder drop in-vaccination i samarbete med IFK Norrköping på söndagens fotbollsmatch. Då är fotbollsbesökare och andra välkomna att vaccinera sig vid Platinumcars Arena.

Kom på drop in – var du än bor

16 september: Onsdagen den 22 september har alla vård- och vaccinationscentraler i hela Östergötland öppet för drop in-vaccinering mellan klockan 15 och 18. Den som besöker något av sjukhusen kan även bli vaccinerad där.

Vaccinera dig mot covid-19 den 22 september

15 september: Passa på att vaccinera dig mot covid-19 den 22 september. Klockan 15-18 har vi drop in på alla våra vårdcentraler och vaccinationscentraler i Östergötland. Du som besöker något av våra sjukhus har möjlighet att vaccinera dig där. Ingen tidbokning behövs.

Extra vaccin till personer med nedsatt immunförsvar

13 september: Nu erbjuder Region Östergötland en extra dos vaccin till personer med nedsatt immunförsvar, orsakat av sjukdom eller behandling. Erbjudandet når digitala brevlådor i dag, måndag. Med vanlig post kommer det om några dagar.

Många vill göra covid-19-test

2 september: Majoriteten av dem som bokar provtagning är ovaccinerade. Förutom vaccination är det viktigt att testa sig när det är motiverat och fortsätta hålla avstånd, stanna hemma vid sjukdom och tvätta händerna.

Smittspridningen bland yngre oroar

27 augusti: Smittspridningen av covid-19 ökar åter i länet, främst bland dem som är under 40 år. Utvecklingen är oroande med tanke på att vaccinationstäckningen är lägre i de yngre åldersgrupperna, anser smittskyddsläkaren.

Påminnelse om vaccinering till 25–29-åringar

26 augusti: Nu påminns 25–29-åringar om erbjudandet att vaccinera sig mot covid-19. Dessutom påminns personer i olika åldrar som ännu inte fått den andra vaccindosen. Påminnelsebrevet skickas till digitala brevlådor i dag, torsdag, och kommer med vanlig post om några dagar.

Självprovtagning av HPV i Östergötland

19 augusti: Från och med 23 augusti inför Region Östergötland självprovtagning av HPV. Anledningen är att gynekologisk cellprovskontroll inte kan utföras som vanligt på grund av covid-19-pandemin.

Ändrat dosintervall för nya vaccinationer

9 augusti: Från och med idag kommer de som vaccineras med dos 1 av covid-vaccinet att bokas in för sin andra vaccindos 4 veckor efter dos 1.

80 procent av östgötarna har fått första vaccindosen

4 augusti: "Det är positivt", säger Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande,

Möjlighet att få dos två med kort varsel

29 juli: Från och med i dag har östgötarna möjligheten att få dos två av covid-vaccinet tidigare än sju veckor efter dos 1.

Start för vaccinering av 16- och 17-åringar

29 juli: I dag, torsdag, får de erbjudandet om vaccinering i sin digitala brevlåda. Med vanlig post kommer det i början av nästa vecka.

Möjlighet för personer över 65 år att välja vaccintyp

26 juli: Personer över 65 år ges möjlighet att välja Astras vaccin eller något av de andra vaccinerna.

Till toppen av sidan