Aktuellt

Aktuellt i Östergötland

Innehållet gäller Östergötland

Aktuella artiklar

Visa innehåll som:

Nya rekommendationer för provtagning

21 januari: Region Östergötland följer Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer om provtagning. Patienter och brukare och personal inom hälso- och sjukvård och äldreomsorg är prioriterade.

Besöksförbud införs i Region Östergötlands vårdlokaler

18 januari: För att hindra spridningen av covid-19 införs från och med i dag, 18 januari, besöksförbud i Region Östergötlands vårdlokaler, till exempel sjukhus och vårdcentraler. Beslutet gäller tills vidare.

Viktigt att ta emot erbjudande om dos 3

13 januari: Smittspridningen ökar kraftigt i Östergötland just nu. Samtidigt ökar antalet inlagda patienter på länets sjukhus snabbt.

Viktigt att ta tredje vaccindosen mot covid-19

5 januari: Två doser vaccin mot covid-19 minskar risken för allvarlig sjukdom, men skyddet avtar med tiden.

Tredje dosen till alla från 18 år och uppåt

29 december: Region Östergötland erbjuder nu en tredje dos vaccin mot covid-19 till alla som är 18 år eller äldre.

Egenprovtagning fördubblar testkapaciteten

20 december: Region Östergötland inför nu egenprovtagning för covid-19. Personer med symtom kan själva ta ett PCR-test, lämna in och snabbt få svar.

Dos 3 erbjuds till ytterligare grupper

17 december: Region Östergötland erbjuder nu en tredje dos covid-19-vaccin till personer som är 18 år eller äldre och ingår i riskgrupp. Alla som är 50 år och äldre inkluderas också i den här omgången.

Intensivt arbete för att erbjuda testning

10 december: Många vill boka provtagning för covid-19 just nu. Region Östergötland har tredubblat sin testverksamhet på två veckor och arbetet för att ytterligare skala upp pågår intensivt.

Dos 3 till personer i riskgrupp som är 50 år och äldre

10 december: Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer som är 50 till 59 år och befinner sig i riskgrupp.

Vaccination mot TBE subventioneras

8 december: Vaccination mot TBE kommer från nästa år att subventioneras i Östergötland. För barn under 18 år blir grundvaccinationen avgiftsfri.

Tredje dosen till personer i riskgrupp över 60 år

3 december: Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till 64 år som befinner sig i riskgrupp. I dag, fredag, får de erbjudandet om vaccinering.

Testning för covid-19 rekommenderas återigen för alla med symtom

18 november: Från och med måndag den 22 november rekommenderas alla från förskoleklass och uppåt testning vid symtom som kan vara covid-19.

Tidsintervallet mellan dos 2 och dos 3 ändras till 5 månader

11 november: Folkhälsomyndigheten har beslutat att ändra tidsintervallet mellan andra och tredje dosen av vaccin mot covid-19 till fem månader.

Dags för årets influensavaccination

5 november: Den 9 november börjar vaccinationerna mot årets influensa i Region Östergötland. Till att börja med prioriteras personer från 65 år och uppåt, samt de som löper en ökad risk för att bli svårt sjuka.

Så ändras rekommendationerna om provtagning

29 oktober: Från och med måndag 1 november gäller nya rekommendationer om provtagning av covid-19. De innebär att vaccinerade i de flesta fall inte ska testa sig vid lättare symptom.

Tredje vaccindos till alla från 65 år

29 oktober: Nu erbjuder Region Östergötland en tredje vaccindos mot covid-19 till alla som är 65 år eller äldre liksom medarbetare inom kommunal vård och omsorg.

RS-virus ökar kraftigt bland spädbarn

28 oktober: Barnklinikerna ser en kraftig ökning av smitta med RS-virus. Ett stort antal spädbarn har behövt vård för andningsbesvär på barnakutmottagningarna i Region Östergötland.

Påminnelse om vaccinering till 25–29-åringar

26 augusti: Nu påminns 25–29-åringar om erbjudandet att vaccinera sig mot covid-19. Dessutom påminns personer i olika åldrar som ännu inte fått den andra vaccindosen. Påminnelsebrevet skickas till digitala brevlådor i dag, torsdag, och kommer med vanlig post om några dagar.

Ändrat dosintervall för nya vaccinationer

9 augusti: Från och med idag kommer de som vaccineras med dos 1 av covid-vaccinet att bokas in för sin andra vaccindos 4 veckor efter dos 1.

Till toppen av sidan