Aktuellt i Östergötland

Innehållet gäller ÖstergötlandAKTUELLT

Aktuella artiklar

Tobakshjälpen - ett digitalt stöd att sluta röka eller snusa

28 maj: Nu kan fler invånare i Östergötland få hjälp att sluta röka eller snusa. Den digitala tobaksavvänjningen Tobakshjälpen erbjuds numera i hela länet.

Psykisk hälsa hos unga i Östergötland undersöks

27 maj: Vilka erfarenheter, upplevelser och behov har unga östgötar kring psykisk ohälsa? Det tar nu Region Östergötland reda på i en undersökning.

Träffa en fysioterapeut i appen Din vård

18 maj: Tennisarmbåge, musarm, axelsmärta eller ett krånglande knä? Via appen Din vård får du snabbt kontakt med en av våra fysioterapeuter som hjälper dig med dina besvär.

Vården kan ringa dig från nummer 010-103 05 00

15 maj: Har du ett missat samtal från 010-103 05 00, eller ringer det numret till dig? Då är det någon vårdmottagning inom Region Östergötland som försöker få tag på dig.

”Sök vård om du upptäcker knöl i bröstet”

14 maj: Bröstcanceroperationerna på kirurgiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping (US) har minskat kraftigt under coronapandemin. ”Sök vård om du upptäcker en knöl i bröstet och gå på mammografin när du blir kallad”, uppmanar verksamhetschef Bärbel Jung.

Digital artrosskola för hand, knä och höft

11 maj: Nu lanserar Region Östergötland en digital artrosskola. Den fungerar på samma sätt som den vanliga – patienten kan istället ta del av utbildningen som en e-tjänst via Stöd och behandling, på 1177.se.

Någon att prata med när vardagen inte är sig lik

7 maj: Längtar du efter att prata med någon? Någon att dela tankarna och oron med? Flera föreningar och organisationer finns ett samtal bort. Och du kan vara anonym.

Digitala vårdcentralen växer och blir Din vård

28 april: Den digitala vårdcentralen blir nu en del av appen Din vård. Där kan du som patient ha digitala vårdmöten efter överenskommelse med vården.

Patienter i riskgrupper blir uppringda av vården

20 april: Vårdcentralerna lägger nu stort fokus på att ringa upp patienter över 70 år och personer med underliggande sjukdomar för att se hur de mår och vilka medicinska insatser som behövs. Trots att du som riskpatient uppmanas att hålla dig hemma är det viktigt att du vänder dig till din vårdcentral när du behöver vård.

”Alla ska känna sig trygga att söka vård hos oss”

17 april: Patienter ska känna sig trygga när de besöker vården. Nu har patienter med luftvägssymtom en egen ingång vid länets vårdcentraler och jourcentraler.

Tveka inte att söka vård

27 mars: Länets sjukhus ser nu tecken på att svårt sjuka personer tvekar att söka akutsjukvård och därför kommer in till sjukhus för sent.

Läkarstudenter stöttar 1177 på telefon

20 mars: Läkarstudenter vid Linköpings universitet kan komma att hjälpa till med rådgivning hos 1177 Vårdguiden på telefon. Gensvaret på ett upprop från Region Östergötland har varit stort bland studenterna.

Allt fler använder KBT på nätet

4 mars: Statistiken för 2019 visar ett ökat användande av KBT på nätet i Östergötland. Det startades 446 fler behandlingar än år 2018.

Gemensamt telefonnummer på kvinnokliniken

4 februari: Den 6 februari 2020 byter Kvinnokliniken i östra Östergötland telefonnummer. Mottagningarna får ett gemensamt telefonnummer. Det blir enklare för dig och du kommer rätt på en gång. Det nya numret är 010-1059170.

Endast e-legitimation för att logga in på 1177.se

22 november: Från och med 10 december behöver du ha e-legitimation för att logga in på 1177.se.

Hjälp att hitta rätt i vården

14 oktober. I dag startar en informationskampanj om var du ska söka vård om du blir sjuk eller skadar dig. I Din guide till vården får du hjälp att hitta rätt när du behöver det.

Till toppen av sidan