Aktuellt

Aktuellt i Östergötland

Innehållet gäller Östergötland

Aktuella artiklar

Visa innehåll som:

Tredje dosen till personer i riskgrupp över 60 år

3 december: Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till 64 år som befinner sig i riskgrupp. I dag, fredag, får de erbjudandet om vaccinering.

Drop in-vaccinering i julhandeln

25 november: Från och med fredag 26 november erbjuder Region Östergötland vaccinering i I-huset på Tornby i Linköping, och på Norrköpings stadsbibliotek.

Tredje vaccindos till ytterligare grupper

25 november: Region Östergötland kommer i nästa steg att erbjuda en tredje vaccindos till personer från 50 år och uppåt, samt de från 18 år som ingår i medicinska riskgrupper.

Testning för covid-19 rekommenderas återigen för alla med symtom

18 november: Från och med måndag den 22 november rekommenderas alla från förskoleklass och uppåt testning vid symtom som kan vara covid-19.

Tidsintervallet mellan dos 2 och dos 3 ändras till 5 månader

11 november: Folkhälsomyndigheten har beslutat att ändra tidsintervallet mellan andra och tredje dosen av vaccin mot covid-19 till fem månader.

Dags för årets influensavaccination

5 november: Den 9 november börjar vaccinationerna mot årets influensa i Region Östergötland. Till att börja med prioriteras personer från 65 år och uppåt, samt de som löper en ökad risk för att bli svårt sjuka.

Så ändras rekommendationerna om provtagning

29 oktober: Från och med måndag 1 november gäller nya rekommendationer om provtagning av covid-19. De innebär att vaccinerade i de flesta fall inte ska testa sig vid lättare symptom.

Tredje vaccindos till alla från 65 år

29 oktober: Nu erbjuder Region Östergötland en tredje vaccindos mot covid-19 till alla som är 65 år eller äldre liksom medarbetare inom kommunal vård och omsorg.

RS-virus ökar kraftigt bland spädbarn

28 oktober: Barnklinikerna ser en kraftig ökning av smitta med RS-virus. Ett stort antal spädbarn har behövt vård för andningsbesvär på barnakutmottagningarna i Region Östergötland.

Screening för tjock-och ändtarmscancer startar i Östergötland

12 oktober: Nu inför Region Östergötland screening för tidig upptäckt av tjock- och ändtarmscancer. Den här veckan får de första 60-åringarna i länet ett brev med erbjudande om att lämna ett prov.

Vaccin till ungdomar i åldern 12 till 15 år

5 oktober: Från och med 11 oktober erbjuder Region Östergötland alla ungdomar i åldern 12 till 15 år vaccination mot covid-19. För vaccinering krävs att vårdnadshavarna ger sitt samtycke. I dag, tisdag, skickas erbjudandet och landar i brevlådan om några dagar.

Nu startar Må bra med kultur upp igen

4 oktober: Sedan pandemin började har Må bra med kultur fått vila, men nu går det återigen bra att anmäla patienter med stressrelaterade besvär, oro eller smärta till de olika aktiviteterna. Nu har dessutom naturen blivit en tydligare del av verksamheten.

Tredje vaccindos till alla från 80 år

29 september: Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos till alla som är 80 år och äldre, till dem som bor på särskilda boenden för äldre, och till personer med hemtjänst eller hemsjukvård. Alla i de berörda grupperna kommer att få en personlig inbjudan inom de närmaste veckorna.

Avgift vid sen avbokning av vårdbesök

23 september: Den 1 oktober återinförs avgiften för sen avbokning av vårdbesök och tandvårdsbesök som tillfälligt togs bort under pandemin.

Drop in-vaccination vid IFK Norrköpings match på söndag

22 september: Region Östergötland erbjuder drop in-vaccination i samarbete med IFK Norrköping på söndagens fotbollsmatch. Då är fotbollsbesökare och andra välkomna att vaccinera sig vid Platinumcars Arena.

Kom på drop in – var du än bor

16 september: Onsdagen den 22 september har alla vård- och vaccinationscentraler i hela Östergötland öppet för drop in-vaccinering mellan klockan 15 och 18. Den som besöker något av sjukhusen kan även bli vaccinerad där.

Extra vaccin till personer med nedsatt immunförsvar

13 september: Nu erbjuder Region Östergötland en extra dos vaccin till personer med nedsatt immunförsvar, orsakat av sjukdom eller behandling. Erbjudandet når digitala brevlådor i dag, måndag. Med vanlig post kommer det om några dagar.

Påminnelse om vaccinering till 25–29-åringar

26 augusti: Nu påminns 25–29-åringar om erbjudandet att vaccinera sig mot covid-19. Dessutom påminns personer i olika åldrar som ännu inte fått den andra vaccindosen. Påminnelsebrevet skickas till digitala brevlådor i dag, torsdag, och kommer med vanlig post om några dagar.

Ändrat dosintervall för nya vaccinationer

9 augusti: Från och med idag kommer de som vaccineras med dos 1 av covid-vaccinet att bokas in för sin andra vaccindos 4 veckor efter dos 1.

Till toppen av sidan