Aktuellt i Östergötland

Vårdcentralen Ödeshög flyttar i mitten av juni

22 maj: Problem med inomhusmiljön gör att Vårdcentralen Ödeshög kommer att lämna sina lokaler. I mitten av juni flyttar verksamheten till tillfälliga moduler i nära anslutning till den nuvarande vårdcentralsbyggnaden.

Unga med ångest kan få hjälp på nätet

9 maj. Nu kan även ungdomar i Östergötland få kognitiv beteendeterapi (KBT) på nätet. Från och med 1 maj finns ett program mot oro och ångest bland 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Träffa fysioterapeut digitalt

6 maj. Nu kan du boka en tid och träffa en fysioterapeut via Region Östergötlands digitala vårdcentral. "Det här känns spännande och ligger rätt i tiden", säger fysioterapeuten Agnes Carinder.

Börjar skicka kallelser till digitala brevlådor

25 april. Mammografin i Region Östergötland skickar nu kallelser och svarsbrev för mammografisk hälsokontroll till digitala brevlådor. Du som har en digital brevlåda får breven skickade dit. Du som inte har en digital brevlåda får breven med posten som vanligt.

Nytt nummer av Hälsotecken

16 april. Förut tyckte femårige Valter Emgård att det var jobbigt att borsta tänderna. Nu tycker han att det är roligt, berättar han i det nya numret av Hälsotecken. Skillnaden beror på Folktandvårdens app Rocka munnen.

Anmäl dig till årets viktigaste lopp

15 april. Den 23 maj går startskottet för Blodomloppet i Linköping. Syftet med motionsloppet är att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen och att främja en hälsosam livsstil. GeBlod i Region Östergötland arrangerar loppet tillsammans med IK Akele.

Föreläsning om smärta vid reumatisk sjukdom

15 april. Den 25 april föreläser Mathilda Björk, professor i arbetsterapi, i Forskning i framkant. Rubriken är Det smärtar mig att det gör så ont – om smärta vid reumatisk sjukdom.

Fler patientgrupper får vårdplanen digitalt

11 april. E-tjänsten Min vårdplan erbjuds i ett pilotprojekt till två diagnosgrupper av cancerpatienter för att öka patienternas delaktighet i sin vård. Resultaten är lovande och fler patientgrupper kommer framöver att erbjudas vårdplanen som e-tjänst på 1177.se.

Satsning på fler gråstarrsoperationer

8 april. Hälso- och sjukvårdsnämnden satsar 16 miljoner kronor för att öka tillgängligheten till besök och behandling för patienter med grå starr.

Till toppen av sidan