Lidhult primärvårdsrehab, Lidhult

Vårdcentralen LidhultTorget 3340 10 Lidhult

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
035-295 24 15

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Vårdcentralen LidhultTorget 3340 10 Lidhult
Län, kommun:
Kronobergs län, Ljungby
Postadress:
Lidhult primärvårdsrehab, Vårdcentralen Lidhult, Torget 3, 340 10, Lidhult

Lidhult primärvårdsrehab är en rehabenhet på vårdcentralen. Här kan du träffa en fysioterapeut eller en psykosocial resurs för att få en bedömning och behandling av dina besvär. Vid behov av arbetsterapeutiska insatser hänvisar vi till vårdcentralen Sländan där våra arbetsterapeuter finns.

Vi jobbar i nära samarbete med övrig personal på vårdcentralen för att du ska få bästa vård när du behöver det. Du når oss via vårdcentralens telefonrådgivning på telefon 0372-58 57 30.

Avdelningschef Elisabeth Ferner, 0372-58 53 52

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Många väljer att avboka sin tider med rädsla för smitta eller på grund av egen sjukdom. Vi på Primärvårdsrehab erbjuder videobesök.

Vänligen ring oss för att omboka ditt nästa besök till video.

Primärvården möter personer i alla åldrar och med olika typer av besvär, skador, sjukdomar eller funktionsnedsättningar. Vi arbetar både hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande.

Inom Primärvårdsrehab arbetar arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, psykosocialresurs, psykoterapeut och rehabassistent. Våra professioner har både en bred och fördjupad kompetens inom flera områden.

Första besöket hos oss innebär alltid en bedömning och därefter görs en eventuell planering av insatser tillsammans med dig. Målformulering och utvärdering av behandling är en naturlig del av arbetet.

Inom primärvårdsrehab erbjuder vi olika typer av gruppbehandling som kan bli aktuell för dig.

Professionerna inom primärvårdsrehab samverkar och stödjer dig i din rehabilitering. Vi ingår också i vårdcentralernas rehabteam.

 • På våra dörrar finns information om att det är förbjudet att gå in i våra lokaler om du:

  • känner dig förkyld
  • har feber
  • hostar
  • har andningsbesvär
  • har halsont

  Vi uppskattar att du följer dessa anvisningar men många väljer oavsett att avboka sina besök på grund av oro för smitta. Många besök avbokas därför just nu, men vill du hellre ha ditt besök via video går det utmärkt. Ring oss så bokar vi ditt fysiska besök till video.

 • Genom att logga in på våra e-tjänster kommer du att kunna av- och omboka en redan bokad tid direkt. 

  Om tolk är bokad till besöket måste du alltid kontakta oss via telefon för att avboka eller ändra tid.

 • Våra arbetsterapeuter arbetar med evidensbaserade bedömningsinstrument och pedagogiska metoder och hjälpmedel för att hjälpa dig nå en så aktiv vardag som möjligt. Vi arbetar med allt från att hitta strategier i olika vardagsaktiviteter till att träna utförande i olika situationer som vid arbetsplatsen, fritidsaktivitet, utförande av aktiviteter i hemmet eller träning av nedsatt funktion.

  Vi sitter på vårdcentralen Sländan i Ljungby dit du ringer för att boka en tid, eller boka ditt nybesök på 1177.se/vårdguiden (välj Sländan primärvårdsrehab).

 • Våra sjukgymnast använder sig av olika evidensbaserade bedömningsinstrument samt pedagogiska och manuella behandlingsmetoder.

  Du kan vända dig till oss vid alla typer av besvär i rörelseapparaten liksom vid skador till följd av sjukdomar och funktionsnedsättning som påverkar din fysiska förmåga.

  Vi visar på sambandet mellan rörelse och hälsa och hur rörelse kan användas som medel för att leva ett aktivt liv med god livskvalité.

  Boka ditt nybesök på 1177.se/vårdguiden (välj Lidhult primärvårdsrehab), eller ring oss på 035-295 24 15.

 • Vi arbetar med psykisk ohälsa och psykosocialt stöd. Vi använder oss av evidensbaserade bedömningsinstrument och olika behandlingsmetoder för att stödja dig i en så fungerande vardag som möjligt.

  Vi arbetar med allt från relationsproblem, livskriser till ångest och depression.

  Du bokar din tid hos oss på 1177.se/vårdguiden, välj Lidhult Primärvårdsrehab. Det går också bra att ringa vårdcentralen för rådgivning och tidsbokning.

 • Rehabiliteringskoordinator är en resurs för dig som patient när du riskerar bli eller är sjukskriven. Rehabiliteringskoordinator kan vara en kontaktperson för dig och den som lotsar och guidar kring insatser som du kan få från din vårdcentral, specialist sjukvård och andra myndigheter t.ex. Försäkringskassan. Du kan erbjudas information om vad som kan hända om du riskerar att bli eller är sjukskriven. Du kan även få ett samtal där dina resurser, begränsningar och behov tydliggörs utifrån den situation du är i.

  Vi sitter på vårdcentralen Sländan i Ljungby dit du ringer för att boka en tid, eller boka ditt nybesök på 1177.se/vårdguiden (välj Sländan primärvårdsrehab).

Till toppen av sidan