När barn mår dåligt

För barn: Våga berätta

Har du en hemlighet som gör dig ledsen eller orolig? Då ska du inte behöva vara ensam med det.

Kom till Våga berätta så får du veta vad du kan göra om du eller någon annan mår dåligt. Du får också tips på vem du kan prata med för att få hjälp.

Våga berätta-världen med Lilly och de andra barnen
Alla har hemligheter. Lilly är jätterädd för spindlar. Amadi har hemska minnen. Och Nisses pappa är ofta full. Kom till Våga berätta så får du veta mer om hur det kan bli bättre. Och vilken hjälp du kan få.

Du har rätt att må bra

På Våga berätta får du veta mer om alla barns rättigheter. Kom ihåg att du har rätt att må bra, känna dig trygg, och få den hjälp du behöver.

Berätta för en vuxen eller en kompis

Berätta för en vuxen du litar på.

Alla har hemligheter. Om din hemlighet gör dig glad och pirrig så är det en bra hemlighet. Men om din hemlighet gör dig ledsen eller orolig så ska du inte behöva vara ensam med den. Prata med en vuxen som du gillar, så kan du få hjälp.

Du kan också prata med en kompis. Men ofta är det bra att berätta för en vuxen så att du får den hjälp du behöver.

Berätta för någon i skolan

Du kan prata med vem som helst i skolan som du litar på. Det kan till exempel vara en lärare, skolsköterskan eller någon på fritids.

Eller kom till Våga berätta så får du veta mer.

Se filmen Hemligheter

Se filmen Hemligheter på Våga berätta.

Besök Våga berätta

Besök Våga berätta

Har du en hemlighet som gör dig ledsen eller orolig? Då ska du inte behöva vara ensam med den. Berätta för en vuxen som du gillar, så kan du få hjälp. Eller kom till Våga berätta så får du veta mer.

Till toppen av sidan