Reseråd och vaccinationer

Allmänna reseråd

Kan jag flyga när jag är gravid, hur skyddar man små barn mot solen och vad kan vara bra att ha med på resan om jag blir sjuk? Det och mycket annat kan du läsa om här.

Innehåll - Allmänna reseråd

Visa innehåll som:
 • Checklista inför utlandsresan

  Här får du en översikt över vad du kan behöva tänka på inför en utlandsresa. Blir du sjuk och behöver vård i ett land utanför Sverige gäller olika regler.

 • Resa med små barn

  Om du tar med de minsta på resan kan det vara bra att förbereda sig lite extra. Särskilt om du ska resa långt bort.

 • Resa när du är gravid

  Om du ska ut och resa när du är gravid kan det vara bra att prata med en barnmorska om vad du bör tänka på. Men oftast kan du resa som vanligt.

 • Reseapotek

  Vad du tar med dig i ett reseapotek kan variera beroende på vilket land du reser till och hur lång tid du är borta.

Mer på 1177.se

Resa med läkemedel

Det är bra att veta vilka regler som gäller om du bor i Sverige och behöver ta med läkemedel när du ska resa utomlands. Detsamma gäller om du kommer till Sverige med läkemedel som du har köpt utomlands.

Vård utomlands

Om du blir sjuk och behöver vård i ett land utanför Sverige gäller olika regler beroende på vilket land du är i och hur snabbt du behöver få vård.

Sol och värme

Här kan du läsa mer om sol och värme. Du får råd om hur du kan skydda dig mot solens skadliga strålning. Du får veta hur du kan fortsätta att må bra även om det är mycket varmt väder. Du får också veta hur du kan få hjälp om du behöver.

Till toppen av sidan