Fysisk aktivitet och träning

#familjeutmaningen - Rörelse och lek tillsammans

Innehållet gäller Kalmar län

Alla barn och unga behöver röra på sig minst 60 minuter varje dag. Eftersom stillasittandet ökar behöver vi alla hjälpa till att möjliggöra fysisk aktivitet i barnens vardag. Rörelse är något som både kropp och knopp behöver för att vi ska må bra. Vuxna är förebilder, skola och föreningsliv är unika arenor för fysisk aktivitet. Rör er och lek tillsammans! Så skapar vi en aktivare och friskare vardag för barn och unga.

Hitta tillfällena för vardagsmotion och rörelse. Tänk rörelseglädje och att det ska vara enkelt. Det finns alltid möjlighet till spontan lek. Rör dig hemma, eller borta. Rör dig i skolan eller i föreningslivet. Att röra sig kan man göra tillsammans och var som helst.

Tagga gärna dina egna rörelser, som inspiraton till andra, i film eller på bild med #familjeutmaningen så skapar vi mer rörelse i Kalmar län. 

Vi har tagit hjälp av fem olika familjer i länet för att inspirera till mer rörelse och lek tillsammans. Kolla in! 

#familjeutmaningen 1

Fint väder gör det enkelt att röra på sig utomhus, men det går givetvis lika bra att röra på sig inomhus. Var kreativ!

#familjeutmaningen 2

Hur gör du? Var med och inspirera fler, ha samtidigt kul och tagga din rörelse på #familjeutmaningen. Då skapar vi tillsammans ett flöde med inspirerande bilder och filmer som kan uppmuntra fler att komma igång.

#familjeutmaningen 3

Nu håller vi tummarna att det blir mycket inspiration och pepp till rörelse runt om i länet.

#familjeutmaningen 4

Bakom #familjeutmaningen finns Region Kalmar län, Smålandsidrotten, Friskis&Svettis och P4 Kalmar Sveriges Radio, i samarbete med länets kommuner.

Till toppen av sidan