Vård och stöd för barn

Barn- och ungdomshälsan i Kalmar län

Innehållet gäller Kalmar län

Vi erbjuder hjälp vid lindrig till medelsvår psykisk ohälsa. Till oss är barn och ungdomar i åldern 6-17 år, samt deras familjer välkomna.

Till barn- och ungdomshälsan kan du vända dig för hjälp med lindrigare psykiska besvär som oro, nedstämdhet, ilska eller stress men också vid kriser eller konflikter inom familjen. Vi erbjuder råd, stöd och kortare behandling vid lindrig till medelsvår psykisk ohälsa hos barn och ungdomar. Psykisk ohälsa kan visa sig som:

  • Ängslan och oro
  • Nedstämdhet
  • Stress
  • Sömnproblem
  • Magont och huvudvärk
  • Beteende- och uppförandeproblem

Vi som arbetar på barn- och ungdomshälsan är psykologer, socionomer och psykoterapeuter. Vi har mottagningar i centrala Kalmar och Västervik men du kan också träffa oss i våra lokaler i centrala Oskarshamn eller via din hälsocentral.

Kontakt

Du bokar tid via länkarna nedan eller genom att ringa oss på telefonnummer 0480-384 80.  

Barn- och ungdomshälsan Kalmar 

Barn- och ungdomshälsan Västervik

Föräldralinjen

Föräldralinjen vänder sig till dig som är förälder till barn mellan 6–17 år och har frågor kring ditt föräldraskap. Via telefonrådgivning kan du som förälder få råd och stöd för att hantera utmaningar i vardagen.

Det kan till exempel handla om hur du kan hitta nya vägar och förhållningssätt för att känna dig tryggare i din roll som förälder, eller hur du kan bemöta barnet i olika situationer som kan uppstå. Vi erbjuder telefonrådgivning till föräldrar med barn som är mellan 6-17 år. 

 

 

Hur går samtalet till?

Vi erbjuder 30 minuters samtalstid vid varje bokningstillfälle. Alla föräldrar med barn i åldern 6-17 år är välkomna med stora eller små problem som rör barn och föräldraskap. Hos oss möter du psykologer och socionomer med lång yrkeserfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och föräldrar.

  1. Du bokar din tid via knappen ovan.
  2. Logga in med din e-legitimation.
  3. I bokningskalendern väljer du vilken tid och dag som passar dig.
  4. Sedan skriver du en kort anledningen till din bokning.

Om flera personer ska delta i samtalet via olika telefoner, kontakta oss i stället på telefon 0480-384 80 eller via e-tjänsten kontakta oss.

Till toppen av sidan