Vävnadsprov och cellprov

Boka om din tid för gynekologisk cellprovtagning

Innehållet gäller Jönköpings län

Passar inte tiden du fått till gynekologisk cellprovtagning? Boka då om den direkt - det är viktigt att du kommer varje gång du kallas. Cellförändringar märks inte utan kan bara upptäckas vid en provtagning.

Ändra tid, byt mottagning eller förläng din tid

Så gör du för att ändra tid eller mottagning

Passar inte tiden du fått till gynekologisk cellprovtagning? Boka då om den direkt - det är viktigt att du kommer varje gång du kallas. Cellförändringar märks inte utan kan bara upptäckas vid en provtagning. Omboka ditt besök om tiden eller mottagningen du fått i kallelsen inte passar, om du har mens på provdagen eller är sjuk. Du kan om- och avboka när som helst före besöket via kallelsen i Inkorgen eller Bokade tider när du loggar in. När du bokar om din tid kan du även byta mottagning.

Så gör du för att boka om en tidigare avbokad tid

Har du fått en tid för gynekologisk cellprovtagning, men avbokat tiden? Då bokar du ny tid till samma cellprovsmottagning i länet via kallelsen i Inkorgen eller mottagningens kontaktkort på 1177.se och e-tjänsten Boka om din avbokade tid. Du kan boka en ny tid under ett år från det datum du blev kallad till cellprovtagningen.

Ändra tid, byt mottagning eller förläng din tid via telefon

Om du inte kan ändra din tid eller byta kvinnohälsovårdsmottagning själv, kontaktar du Gynekologisk cellprovtagning kallelsekansli på telefonnummer 010–241 33 50.

Ring den kvinnohälsovårdsmottagning du vill ta ditt gynekologiska cellprov på om du är orolig eller rädd, har svårighet att röra dig eller lägga dig i gynstolen. Då bedömer du tillsammans med personalen om du behöver en längre besökstid.

Kan du inte själv förflytta dig mellan rullstol och gynstol ringer du till en kvinnoklinik och får hjälp att lämna provet där istället.

Så loggar du in på 1177.se

För att logga in på 1177.se behöver du ha en e-legitimation, till exempel Mobilt BankID eller Freja e-id plus.

Support för e-tjänster

Har du frågor om eller synpunkter på e-tjänsterna?

Läs mer om gynekologisk cellprovtagning

Läs mer om gynekologisk cellprovtagning, hur det går till, när du får svar och hur du förbereder dig:

Till toppen av sidan