HÄLSA OCH LEVNADSVANOR

Fysisk aktivitet för cancerpatienter

Innehållet gäller Jönköpings län

Fysisk träning är viktigt av många skäl. Det gör också stor nytta för dig som får cancerbehandling, genom att bland annat motverka trötthet och illamående. Du som är under, eller har avslutat cancerbehandling och som vill träna är välkommen att vara med i en träningsgrupp.

Träningsgrupperna genomförs utomhus under hösten 2020

Träningsgrupperna på Friskis & Svettis genomförs utomhus under hösten 2020 i Jönköping och Värnamo. Om du vill och har möjlighet, kan du också eller istället träna med hjälp av träningsprogram online. Gå in på:

Vill du vara med?

Under en termin får du möjlighet att träna tillsammans med en coach. Träningsformen är cirkelfys och genomförs i grupp på Friskis & Svettis. Var och en kommer kunna träna utifrån sin förmåga.

En coach finns på plats för att stötta och peppa dig i din träning. Du behöver komma ombytt till lämpliga träningskläder för dagen. Det finns möjlighet att byta om på Friskis&Svettis efteråt. Men på grund av covid-19 rekommenderar Folkhälsomyndigheten att ombyte inte bör ske i gemensamma omklädningsrum. Därför bör du byta om och duscha hemma. Ta gärna med liggunderlag om du inte vill ligga på marken, något att ha på huvudet och vatten.

Kostnaden är 350 kronor för en hel termin + 150 kronor i medlemsskap per kalenderår. Om du redan har betalat avgift för våren så behöver du inte betala ny avgift för hösten. Ingen föranmälan krävs.

Aktuella träningsgrupper

Jönköping

Dag och tid: Onsdagar klockan 14.30.
Plats: Fröjdens dansbana, Stadsparken i Jönköping

Värnamo

Träningen i Värnamo är pausad.

Onlineträning

Dag och tid: När det passar dig.
Plats: www.friskissvettis.se/Jönköping/Träning/Onlineträning, välj ”För dig som har eller har haft cancer”. Där har vi samlat ett antal lämpliga pass. För att komma åt passen behöver du en kod. Ta kontakt enligt uppgifterna nedan för att komma åt koden och få instruktioner för hur du loggar in. Det är kostnadsfritt, liksom appens övriga utbud. Erbjudandet gäller både gamla och nya deltagare från hela länet.

Varför träna vid cancerbehandling?

  • Du kommer orka mer och bli starkare.
  • Du kommer känna dig gladare, nöjdare och piggare.
  • Du kommer känna minskad trötthet.
  • Att träna i grupp tillsammans med andra kan vara ett motiverande skäl att komma igång med träning.

Frågor och kontakt

Undrar du något om fysisk aktivitet för cancerpatienter eller gruppträningen? Kontakta:

Till toppen av sidan