Att välja vårdmottagning

Ungdomsmottagningar i Jönköpings län

Innehållet gäller Jönköpings län

På ungdomsmottagningen är ingen fråga för liten. Hit kan du som är mellan 13 och 21 år vända dig för att få hjälp och stöd eller bara för att prata. Det kan vara funderingar du har om kroppen, alkohol och droger, preventivmedel, graviditet, könssjukdomar eller relationer.

På ungdomsmottagningen får du råd om att välja preventivmedel och kan ta prover för sexuellt överförbara sjukdomar (STI). Känner du stress, nedstämdhet eller ångest, eller vill prata om relationer, sexualitet eller annat som du funderar på eller oroar dig kan du få samtalsstöd.

Besöken är kostnadsfria. Alla som jobbar på ungdomsmottagningen har tystnadsplikt. 

Om du har fyllt 22 år är du istället välkommen att vända dig till din vårdcentral, kvinnohälsovården eller någon av länets STI-mottagningar. 

Kontakta ungdomsmottagningen via videosamtal

Bild på hur det kan se ut i appen när man har ett videosamtal med personal från ungdomsmottagningen.

Via appen Ungdomsmottagningen Jönköping online kan du besöka kurator, psykolog, barnmorska och specialistsjuksköterska, via videosamtal direkt i din smartphone eller surfplatta. Du kan kontakta oss var du än befinner dig! Inga frågor är för stora eller för små. Online-mottagningen är öppen för dig som är mellan 13-21 år (fram till den dag du fyller 22 år) och har Mobilt BankID.

UMO.se, Ungdomsmottagningen på nätet

UMO.se, ungdomsmottagningen på nätet är en webbplats för alla mellan 13 och 25 år. Här kan du till exempel läsa om sex, alkohol, kroppen och om att må dåligt.

Till toppen av sidan