Att välja vårdmottagning

Kvinnohälsovård i Jönköpings län

Innehållet gäller Jönköpings län

Kvinnohälsovården erbjuder bland annat mödrahälsovård, det vill säga kontroller och undersökningar under graviditeten.

Gravid kvinna får magen mätt av en barnmorska med ett måttband.

Kvinnohälsovården

Kvinnohälsovården erbjuder regelbundna besök under graviditeten och kontrollerar mammans och fostrets hälsa. Här kan du läsa om kontroller under graviditeten:

Hos kvinnohälsovården kan du också få hjälp med:

  • rådgivning eller recept på preventivmedel
  • besök och kontroller under en graviditet
  • tester för graviditet och för olika könssjukdomar
  • gynekologisk cellprovtagning.
  • råd och stöd när det gäller sexualitet och samliv.

Stöd till blivande föräldrar

Som blivande förälder får du ett allsidigt stöd i föräldraskapet genom enskilda samtal, hälsosamtal och information. Du erbjuds bland annat att delta i föräldraträffar som en förberedelse inför förlossningen och föräldraskapet. En del mottagningar erbjuder även föreläsningar om förlossning, smärtlindring och amning.

Hitta mottagning:

Familjecentralen

En familjecentral vänder sig till alla blivande föräldrar och föräldrar med barn i åldern 0-6 år. Här finns barn- och kvinnohälsovård, socialtjänst och en öppen förskola. Familjecentralen är en mötesplats där du kan knyta kontakter, hämta kunskap och få råd och stöd i föräldrarollen.

Här erbjuds du förebyggande hälsovård, hälsoundersökningar, familjeplanering och föräldraträffar som leds av specialistutbildad personal under graviditeten och barnets första sex år.

På öppna förskolan kan du som är hemma med dina barn träffa andra föräldrar och barn. Här kan barnen leka och utvecklas och föräldrarna kan umgås och utbyta erfarenheter.

Till toppen av sidan