Boka, omboka eller avboka en tid

Sms-påminnelse inför ditt besök i vården

Innehållet gäller Jönköpings län

Visste du att du kan få påminnelser om dina besök i vården och tandvården via sms? Det är smidigt, kostnadsfritt och minskar risken för att du ska missa en bokad tid. Sms-påminnelse fungerar för de flesta av dina besök på vårdcentral, sjukhus och i folktandvården.

Om du vill ha ett sms som påminnelse om ditt besök aktiverar du det genom att logga in eller prata med personalen i receptionen vid ditt vårdbesök. 

Du får sms-påminnelser för många av dina besök på vårdcentral och sjukhus med undantag för:

  • ungdomsmottagning,
  • Barnahus,
  • röntgen,
  • mammografi
  • och cellprovtagning.

Du kan bara aktivera ett enda mobilnummer för sms-påminnelser. Undantag görs för vårdnadshavare, god man eller förmyndare som kan ange ytterligare ett nummer för sms-påminnelse.

Som vårdnadshavare kan du få sms-påminnelse för ditt barn tills barnet är 13 år. Barn som fyllt 13 år bestämmer själv om vårdnadshavare ska få sms-påminnelse inför vårdbesöket.

Tänk på att när du fyller 18 år försvinner inte vårdnadshavarens mobilnummer automatiskt. Det får du själv ta bort genom att logga in eller prata med personalen i receptionen på din vårdmottagning.

Så funkar det

Påminnelserna kommer 48 och 4 timmar före besök på vårdcentralen och 72 och 4 timmar före besök på sjukhuset.

Om du uteblir från ett besök måste du ändå betala för det, även om du inte har fått någon sms-påminnelse.

Ändring av telefonnummer

Om du byter mobilnummer eller inte längre vill ha sms-påminnelser kan du logga in och ändra i dina inställningar, eller prata med personalen i receptionen vid ditt vårdbesök.

OBS! Vill du ändra påminnelser via sms från Folktandvården  kontaktar du din mottagning direkt.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer eller har frågor om sms-påminnelser kan du ringa till Region Jönköpings län kontaktcenter, telefon 010-241 00 00.

Aktuella artiklar

Att logga in på 1177.se

För att logga in på 1177.se behöver du ha ett svenskt personnummer och en e-legitimation, antingen BankID eller Freja eID Plus.

Support för e-tjänster på 1177.se

Här kan du se aktuell information och kontakta vår tekniska support.

Till toppen av sidan