Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
1177.se

Vad vi menar när vi skriver kvinna och man

Vi använder ibland orden kvinna och man, flicka och pojke på 1177. Det är för att så många som möjligt ska förstå vilken kropp innehållet handlar om.

Vi vet att den egna kroppen inte alltid stämmer överens med vilket kön man känner sig som. Du kan ha kroppsdelar som män eller kvinnor oftast har, men känna dig som ett annat kön. En del känner sig inte som något kön alls.

Vi hoppas att innehållet på 1177.se ändå kan vara till användning för dig.

Läs mer på 1177.se

Könsidentitet och könsuttryck

Vilket kön du känner dig som eller identifierar dig som brukar kallas för könsidentitet. Det är bara du själv som kan veta vad du har för könsidentitet och vad det innebär för dig. Du ska få vara den du är.

Sexuell läggning

Sexuell läggning handlar om vilket kön de personer har, som du blir kär i och sexuellt attraherad av. Du behöver inte bestämma dig för någon sexuell läggning. Din sexuella läggning kan också ändras under livet.

Könsdysfori

Könsdysfori är när könsidentiteten inte stämmer överens med det kön du registrerades som när du föddes och att det innebär ett lidande för dig.

Till toppen av sidan