Att söka stöd och hjälp

Kurser för dig som upplever psykisk ohälsa eller stödjer någon som mår dåligt

Innehållet gäller Jönköpings län

Recovery College Jönköpings län är ett lärandecenter som erbjuder kurser till stöd för återhämtning från psykisk ohälsa. Här arbetar yrkesverksamma inom psykiatrin och personer med egen erfarenhet av återhämtning från psykisk ohälsa tillsammans. Kurserna är gratis och öppna för alla.

Psykisk hälsa påverkar välbefinnande och livskvalitet. Att må dåligt, genomgå en kris eller drabbas av psykisk ohälsa kan inverka på olika delar i livet. Ibland behöver du stöd för att komma vidare.

Återhämtning innebär inte nödvändigtvis det samma som att vara frisk utan kan handla om att skapa ett liv som du, i det stora hela, trivs med. Ett liv där du har kontrollen även om symtom kan finnas kvar. Återhämtning kan handla om att finna hopp, mening och möjligheter – att hitta vägar till att må bättre.

Kurserna på Recovery College syftar till att stödja återhämtning genom kunskap om psykisk ohälsa, återhämtning och möjligheten att prova på verktyg för att må bättre. Alla kurser leds av två kursledare, där en har egen erfarenhet av ämnet och en har yrkeserfarenhet av ämnet.

För vem?

Innehållet i kurserna riktar sig till dig som är vuxen och vill lära mer om ett ämne för din egen hälsa och/eller för att kunna stödja någon i din omgivning – som anhörig/närstående och/eller i din yrkesroll. Målet är att ni som deltagare ska lära er av varandra och tillsammans.

När och var?

Kurserna hålls fysiskt på olika platser runt om i länet. Ett antal kurser erbjuds digitalt, där du som deltagare deltar via ett videomötessystem.

Hur gör jag om jag vill vara med?

Här kan du läsa om aktuella kurser (januari- augusti 2024) och
anmäla dig

Sista anmälningsdagen är 7 dagar innan kursstart.

Har du frågor? Vill du ha hjälp att anmäla dig?
Mejla till recoverycollegejkpglan@rjl.se

Du kan också ringa till 072-206 07 16 för att få information om kurser och anmälan. Telefontid torsdagar klockan 10:00-12:00.

Till toppen av sidan