Att söka stöd och hjälp

Kurser för dig som upplever psykisk ohälsa eller stödjer någon som mår dåligt

Innehållet gäller Jönköpings län

Recovery College Jönköpings län är ett lärandecenter som erbjuder kurser i återhämtning från psykisk ohälsa. Kurserna är gratis och öppna för alla.

Återhämtning innebär inte nödvändigtvis det samma som att vara frisk och symtomfri, det kan istället handla om att hitta vägar till att må bättre. Recovery College erbjuder kurser som är till för att stödja dig i din återhämtning, stärka dig i din kunskap om vad du kan göra och klara av själv samt öka kunskapen kring psykisk hälsa. 

För vem?

Kurserna riktar sig till dig som är i en återhämtningsprocess eller till dig som är anhörig eller står nära någon som mår dåligt. Kurserna är bland annat till för att öka kunskapen och förståelsen för psykisk ohälsa och hur du återhämtar dig från en sådan situation. Andra kurser syftar till att stärka dig i vad just du kan göra för att må så bra som möjligt och hitta de verktyg som fungerar för just dig.

Kurserna riktar sig även till personer som arbetar inom exempelvis psykiatrin. Det innebär att ni som kursdeltagare både kan vara privatpersoner och yrkesverksamma. Målet är att ni som deltagare ska kunna lära av varandra och kunna vara med och påverka innehållet i kurserna.

När och var?

De flesta kurserna hålls fysisk runt om på olika platser i länet där deltagarna träffas 3-5 gånger. Andra kurser erbjuds digitalt, där du som deltagare deltar via ett videomötessystem. Kurserna är gratis.

Hur gör jag om jag vill vara med?

Här kan du se höstens kurser och var och när kurserna erbjuds (PFD).

Du anmäler dig via Region Jönköpings läns webbsida för kursanmälningar, Kursanmälan till Recovery College. Sista anmälningsdagen är 7 dagar innan kursstart.

Om du hellre vill få Recovery College kurskatalog skickad till dig kan du mejla till recoverycollegejkpglan@rjl.se

Du kan också ringa till 072-206 07 16 för att få information om vilka kurser som erbjuds samt få hjälp med din anmälan. Telefontid fredagar kl. 10:00-12:00.

Till toppen av sidan