Kry Vårdcentral Laurentii

Stora Södergatan 4, Lund

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–17.00
Tisdag08.00–17.00
Onsdag08.00–17.00
Torsdag08.00–17.00
Fredag08.00–17.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–17.00
Tisdag08.00–17.00
Onsdag08.00–17.00
Torsdag08.00–17.00
Fredag08.00–17.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Stora Södergatan 4, Lund
Län, kommun:
Skåne län, Lund
Postadress:
Stora Södergatan 4, 222 23 Lund
Webbplats:
https://www.kry.se/vardcentraler/skane/laurentii/

En vårdcentral som satsar på kontinuitet, patientsäker vård och ett gott bemötande.

Vi ger allt från enklare rådgivning till behandling av akut och kronisk sjukdom. Vår vårdcentral har medicinsk service med bland annat provtagning, lungfunktions- , blodtrycksmätning och EKG. Vi kan erbjuda samtalsstöd och förebyggande insatser. Numera även en egen fysioterapeutmottagning. Vi har många fast anställda specialister i allmänmedicin samt utbildningsläkare.


Vi arbetar på uppdrag av Region Skåne.

Driftsform: Privat

 • Efter en skada, operation eller sjukdom hjälper vi dig att klara av aktiviteter i din vardag så att du kan vara så självständig som du önskar. Du får hjälp med att hitta hjälpmedel och råd kring hur din närmaste omgivning kan anpassas efter dina behov. Vi ger också förebyggande stöd för att motverka ohälsa.

  Du kan få hjälp med bedömning, stöd och åtgärder vid:

  - skada eller sjukdom i hand och arm
  - tillstånd med långvarig smärta
  - stressrelaterade tillstånd
  - psykisk ohälsa.

 • Du som har luftvägsallergi, astma eller KOL kan få hjälp med utredning, behandling och uppföljning av dina besvär. Vi utför bland annat allergitester och undersökningar med spirometer. Du kan också få hjälp med att använda inhalator eller att sluta röka.

 • Hos oss hittar du även barnavårdscentral (BVC). Alla besök och undersökningar är gratis men du behöver lista ditt eller dina barn till barnavårdscentralen som du väljer att gå till.

 • Du som har diabetes eller misstänker att du har diabetes kan vända dig till oss. Vi hjälper dig med:

  - kontroller av blodsockervärden
  - livsstilsförändringar kring kost och motion
  - information och användning av hjälpmedel
  - justering och insättning av insulin
  - remiss till ögonbottenfotografering

 • Dietisten hjälper dig att förändra kost- och matvanor för att förebygga, behandla och lindra sjukdomar. Bland annat kan du få hjälp vid:

  - besvär i mage och tarm
  - matallergier och intolerans mot gluten och laktos
  - försämrad aptit, ofrivillig viktnedgång och - svårigheter att tugga eller svälja
  - diabetes och blodfettsrubbningar
  - övervikt och fetma

 • Hos oss får du råd och hjälp med sjukdomar eller din hälsa i allmänhet. Vi hjälper dig bland annat med:

  - vård av sår och infektioner
  - recept på kostnadsfria hjälpmedel
  - råd och tips för egenvård och läkemedel
  - bedömning av hudproblem
  - blodtrycksmätning
  - vaccinationer.

 • Om du behöver rehabilitering eller har besvär med din kropp kan du vända dig till oss. Tillsammans lägger vi upp en plan för hur du ska bli bättre. Du kan bland annat få hjälp med:

  - besvär i leder, muskler och senor
  - besvär på grund av stress, astma, KOL eller  hjärtsjukdom
  - smärta och besvär på grund av graviditet eller ålder
  - yrsel och balanssvårigheter
  - träning- och idrottsskador
  - neurologiska sjukdomar

 • Du som har problem med läckage eller att tömma blåsan är välkommen till oss för utredning och behandling. Inkontinensproblem kan uppstå av många olika anledningar, oavsett ålder, och det är viktigt att undersöka orsaken.

  Om du behöver hjälpmedel kan vi ge råd och hjälp för att hitta något som passar dig.

 • Hos oss kan du få kognitiv beteendeterapi via internet (IKBT). Då kan du ta del av en KBT-behandling var och när det passar dig. Du följer ett program under cirka åtta veckor, där du får uppgifter och övningar som du utför på egen hand. Under behandlingen har du digital kontakt med din KBT-terapeut.

 • Hos oss träffar du läkare med breda kunskaper om de flesta problem som rör sjukdom och hälsa. Du eller ditt barn kan bland annat få hjälp med sjukdomar, skador, allergi, smärta, psykisk hälsa och levnadsvanor.

  Om det behövs kan du få remiss till andra specialister inom vården.

 • Om du har problem med minnet, känner dig förvirrad eller har svårt att tänka under mer än en månad är det viktigt att utreda orsaken till dina besvär. Du och närstående är välkommen till oss för:

  - minnestest, blodprov och blodtryckskontroll
  - samtal och rådgivning kring minnesproblem och levnadssituation
  - stöd åt närstående till personer med demenssjukdom
   

  Ta med glasögon, hörapparat och lista över mediciner om du har detta. Det är bra om en närstående är med som kan hjälpa dig att minnas tidigare sjukdomar.

  Vi utför minnesutredningar och behandlar minnesstörningar. Vår arbetsterapeut gör hembesök vid utredningarna.

 • Varje fredag i maj kan du komma hit för att själv mäta ditt blodtryck. Du är välkommen när du vill från klockan 10 tills vi stänger. Du betalar inget. Vårdpersonal hjälper dig om du behöver det. De kan också ge dig råd om hållbara levnadsvanor. 

  Kolla vilket tryck

 • Ta med giltig legitimation och remiss från din läkare. För ett säkrare resultat är det bra om du sitter ned och vilar i minst 15 minuter före provtagningen.

  Om du ska fasta före provtagningen får du inte äta, röka eller snusa från klockan 22.00 dagen innan. Det går bra att dricka lite vatten. 

 • När du behöver någon att prata med kan du få stöd och vägledning i livets alla situationer. Det kan handla om oväntade förändringar i ditt liv eller annat som skapar en obalans i din tillvaro. Du kan bland annat få hjälp med:

  - kriser och sorg
  - nedstämdhet
  - stress och oro
  - depression och ångest
  - sömnsvårigheter
  - fobier

 • Om du är sjukskriven en längre tid, kan vår rehabiliteringskoordinator stödja dig och vara din kontaktperson på vårdcentralen i frågor som rör din rehabilitering. Koordinatorn hjälper dig att samordna och planera den hjälp du kan få av olika behandlare och myndigheter.

 • Med oss kan du prata om det som är viktigt för dig. Det kan gälla personliga problem, relationer eller frågor kring fysisk och psykisk hälsa.

  I ett första samtal får du berätta om dina bekymmer. Därefter bestämmer vi tillsammans hur du vill gå vidare. Besöken hos oss är gratis.

  Till oss kommer du som är mellan 16 och 29 år.

 • Hos oss kan du ta de vanligaste vaccinationerna, till exempel mot covid från 18 år, hepatit A och B, TBE, stelkramp och pneumokocker.

  Kontakta oss för att få veta mer om vilka vaccinationer vi erbjuder, för att få råd eller för att boka en tid.

 • Du som är 75 år eller äldre är välkommen till våra specialister på äldrevård. Hos oss får du bland annat råd och hjälp med läkemedel, kostvanor och psykisk ohälsa. Om det behövs erbjuder vi även hembesök.

 • Du som är 75 år eller äldre är välkommen till våra specialister på äldrevård. Hos oss får du bland annat råd och hjälp med läkemedel, kostvanor och psykisk ohälsa. Om det behövs erbjuder vi även hembesök.

Vaccinera dig gratis mot pneumokocker!

Från året du fyller 65 år kan du vaccinera dig gratis mot pneumokocker. Pneumokocker är bakterier som kan orsaka lunginflammation, öroninflammation och hjärnhinneinflammation. För att boka en tid till vaccination mot pneumokocker så ringer du till våra sjuksköterskor på nummer 046 - 280 57 00, så hjälper de dig vidare.

Till toppen av sidan