Vården i Halland

Fler sätt att besöka vården

Innehållet gäller Halland

Alla besök till vården behöver inte ske på en mottagning. Ett besök kan också vara via video, chatt eller telefon. Ibland måste besöket ske på en mottagning som exempelvis när du ska ta prover eller göra en undersökning.

Om du väljer att göra ditt besök via video, chatt eller telefon ska det ha likvärdig kvalitet som ett besök på mottagningen.

Besök via video eller chatt

Många mottagningar i Region Halland erbjuder besök via video. Fler vårdcentraler erbjuder också besök via chatt. 
Om du har ett bokat besök på en mottagning som du hellre vill ha via video eller chatt kontakta mottagningen och se om det är möjligt, logga in och skicka ett meddelande eller ring mottagningen.

Läs mer om hur du ansluter till ett besök via video eller chatt. 

Privata vårdcentraler
Privata vårdcentraler kan ha andra digitala lösningar och appar än de Region Halland har. Hör med din mottagning vilka möjligheter de erbjuder. 

Besök via telefon

Du kan välja att ha ditt besök med din mottagning via telefon.
Om du har ett bokat besök på en mottagning som du hellre vill ha via telefon, kontakta mottagningen och se om det är möjligt för dig att ha besöket via telefon, logga in och skicka ett meddelande eller ring mottagningen.

Besök på mottagning

Många besök sker på mottagning. Det finns tillfällen då du måste komma dit, som exempelvis om du ska ta prover eller göra en undersökning. Logga inför att boka en tid eller ring din mottagning.

Kostnad

Det är samma patientavgift oavsett om ditt besök sker via telefon, video, chatt eller på mottagning.

Här kan du läsa om patientavgifter i Halland.

Till toppen av sidan