Vården i Blekinge

Tandvård i mobilen med Folktandvården Blekinges app

Innehållet gäller Blekinge

I Folktandvården Blekinges app kan du träffa tandvårdspersonal i ett videosamtal i mobilen utan att behöva åka hemifrån. Allt du behöver är ett BankID eller Freja eID+ och bra internetuppkoppling.

Bild på person som håller i en mobiltelefon

Det digitala vårdmötet ger dig som invånare fler sätt att möta tandvården på. Oftast behöver vi träffa dig som vanligt på kliniken, men ibland kan det underlätta att träffas digitalt istället. Till exempel kan du som vårdnadshavare delta från ditt jobb samtidigt som ditt barn är uppkopplad i det digitala vårdmötet från skolan. Eller bara möta oss där du befinner dig just nu.

Vi kallar dig till det digitala vårdmötet

Vi vet vad som passar bäst för just dina eller ditt barns tänder. Därför är det vi som kallar dig till det digitala vårdmötet. På så sätt kan vi vara säkra på att du får den vård du behöver.

Ladda ner appen eller anslut via datorn

För iPhone/iPad - ladda ner från App Store

För Android - ladda ner från Google Play

Anslut till ditt digitala vårdmöte via datorn

Vad är ett digitalt vårdmöte?

Ett digitalt vårdmöte är ett sätt för dig att möta tandvårdspersonal i ett videosamtal. Det fungerar som ett vanligt besök, med skillnaden att du inte behöver ta dig till kliniken. 

Vem blir kallad till ett digitalt vårdmöte?

I de allra flesta fall behöver vi träffa dig eller ditt barn fysiskt som vanligt, men vissa besök passar lika bra eller till och med bättre digitalt. Vi vet när och om det passar. Vill du hellre träffa oss fysiskt så gör vi det. Exempel på besök som kan genomföras digitalt är munhälsoinformation för ettåringar, förberedande samtal inför- eller kontroll efter en utförd behandling. 

Hur blir jag kallad?

Du får information hem i brevlådan om att du kommer att bli kallad på ett digitalt vårdmöte hos oss. I brevet finns också information om hur du laddar ner Folktandvården Blekinge-appen. Ladda ner appen till din mobil eller surfplatta i god tid innan det planerade mötet. Det går också bra att genomföra mötet från din dator. När det är dags för mötet får du ett meddelande i appen med en länk till mötet. 

Du behöver kunna identifiera dig 

För att kunna använda appen behöver du kunna identifiera dig med ett BankID eller Freja eID+. Är du vårdnadshavare till ett barn som blivit kallad till ett digitalt vårdmöte? Då är det du som identifierar dig i appen. 

Vad kostar det?

I dagsläget är det digitala vårdmötet inte förknippat med en kostnad. Detta kan komma att ändras i framtiden.

Hur avbokar eller ändrar jag min tid?

För att avboka eller ändra din tid ringer du som vanligt till din folktandvårdklinik.

Att tänka på inför ett videosamtal

  • Ladda ner appen i god tid innan det planerade mötet.
  • För att använda appen måste du kunna identifiera dig med BankID eller Freja eID+
  • Se till att vara på en plats med bra internetuppkoppling.
  • Koppla upp dig i god tid innan videosamtalet ska börja, så att du vet att allt fungerar som det ska.
  • Se till att du befinner dig i en ostörd miljö när du har ett videosamtal. Det är både för din egen skull och för att den du pratar med ska höra vad du säger. Det är också bra med tanke på sekretessen.
  • Försäkra dig om att det är ljust runt omkring dig så att den du pratar med kan se dig.
  • Ställ kameran/håll mobilen så att den är i nivå med dina ögon. Då kan den du pratar med se dig rakt framifrån och kan titta dig i ögonen.
  • Det kan vara bra att använda ett headset, om du behöver anteckna.
  • Försök att hålla dig stilla. Bildkvalitén blir till exempel mycket sämre av att du går omkring.
  • Använd mobilens lampa för att det ska synas bättre om du ska filma någonting som är trångt och mörkt, till exempel inne i munnen. 

 

Till toppen av sidan