Gott om tider för vaccination mot covid-19 i Östergötland – drop in i Motala

Det finns lediga tider på våra vaccinationscentraler för alla över 18 år. Boka tid för dos 1 direkt på www.1177.se/Ostergotland/covidvaccin

 

Drop in i Motala för dos 1 

  • i mån av tid
  • för dig över 18 år som bor i eller vistas en tid i länet
  • ta med legitimation
Att leva med cancer

Fysisk aktivitet och fysioterapi vid cancer

Det är vanligt att du rör på dig mindre och vill vila mer om du har cancer och går igenom olika behandlingar. Du kan behöva vila ibland, men du mår ofta bättre av att försöka röra på dig och gärna även träna. Undvik för mycket stillasittande. Kroppen fungerar bättre, du blir starkare, får bättre balans och mer ork.

Person som tränar på utegym.

Att du rör på dig regelbundet påverkar ditt välbefinnande. Fysisk aktivitet hjälper ofta även mot oro, sömnproblem och trötthet. Det kan ge dig styrka att orka med behandling och det även kan hjälpa dig att bli fri från cancern. Att röra på sig är inte skadligt.

Du kan oftast fortsätta med mer krävande aktiviteter om du gillar det. Viss anpassning kan behövas, det kanske kan vara bra att sänka tempo och sträcka i början för att känna efter vad som är lagom. Kroppen kan reagera annorlunda mot före cancern, både på grund av sjukdomen och av behandlingen.

Till toppen av sidan