Aktuellt

Här kan du läsa nyheter och aktuellt från 1177 Vårdguiden.

Innehåll - Aktuellt

Filmer om att besöka ungdomsmottagningen

UMO.se har tagit fram filmer om hur det är att besöka ungdomsmottagningen.

Undersök fläckar på huden

13-17 maj är det dags för årets Euromelanoma-vecka. Det är en europeisk satsning för att fler som har hudcancer ska få diagnos och behandling så tidigt som möjligt.

Viktigt att vaccinera

Vaccinationer skyddar ditt barn mot sjukdomar som kan vara livshotande eller ge allvarliga skador.

Så stretchar du ett löparknä

Du kan få löparknä om du tränar mer än vad kroppen är van vid, till exempel löpträning. Smärtan kommer under träningspasset och ökar efter hand. Här kan du se en film om hur du stretchar ett löparknä.

Nytt utseende på 1177.se

Känner du inte igen dig? 1177.se har fått ett nytt utseende men innehållet är detsamma.

Anonyma frågetjänsten stängs ner

11 mars. Den anonyma frågetjänsten, där du kan ställa en anonym fråga och få ett personligt svar här på 1177.se, kommer att stängas. Du kommer att kunna ställa frågor fram till och med 13 mars. Svaren kan du läsa fram till 27 mars, då tjänsten stänger.

Vanlig fråga: Varför har jag så kalla händer och fötter?

Det är många som har kalla händer och fötter och en vanlig fråga är om det har med dålig blodcirkulation att göra. Kan man ha det om man är 18 år och nästan aldrig fryser annars? Här kan du läsa läkaren Rikard Vibergs svar på frågan.

Gör så här om ditt barn har förstoppning

Det är vanligt att barn har ont i magen och kan bero på förstoppning. Då blir bajset trögt och hårt. Här får du tips om vad du kan göra själv för att lindra barnets besvär.

Minska risken för RS med handtvätt

Nu är det många som har symtom på förkylning som hosta, feber och snuva. RS är ett virus som ger en infektion med samma symtom som en förkylning men som kan göra att barn yngre än ett år blir ordentligt sjuka. Det är därför bra att vara extra försiktig under perioder när många är förkylda. Här får du tips på vad du kan göra för att minska risken för att ditt barn smittas.

Folkhälsosatsning med Generation Pep

Region Kalmar län tar ännu ett steg i arbetet för att främja hälsa. Genom samarbete med Generation Pep kraftsamlas för en mer jämlik hälsa hos barn och unga.

Till toppen av sidan