Rehabilitering i Jönköpings län

Rehabdans för dig med osteoporos i Jönköpings län

Innehållet gäller Jönköpings län

Att motionera och röra på sig är viktigt för skeletten och för att bevara sin bentäthet. Viktbärande och muskelstärkande övningar är de som är viktigast för att bygga starka ben. Att dansa, vandra, springa, gå i trappor och träna aerobics är några exempel på högbelastande viktbärande träning.

Vad är Rehabdans för dig med osteoporos?

Rehabdans för dig med osteoporos är en dansaktivitet för personer med osteoporos och för dem som vill förebygga sjukdomen.

Dansen kan leda till ökad muskelstyrka och en bättre funktionsförmåga vad gäller koordination, balans och rörlighet. Det kan i sin tur minska risken för fallolyckor och frakturer. Förutom de fysiska förbättringarna ger dansen mycket glädje och social gemenskap.

Hur går det till?

Dansklassen börjar med uppvärmning. Därefter tränar vi olika dansstilar och improviserar. Som avslutning varvar vi ner med avslappnings- eller stretchövningar. I rehabdansen väljer du själv om du vill utföra rörelserna stående eller sittande. Alla rör på sig utifrån sina egna förutsättningar och det finns inga krav på förkunskaper. 

Kostnad

Priset är 395 kronor för 6 gånger. Medlemmar i Osteoporosförening får betala halva priset på terminsavgift. Du är varmt välkommen att prova på gratis en gång, för att se om rehabdans är någonting för dig.

Arrangör

Studieförbundet Vuxenskolan i Jönköpings län i samverkan med Region Jönköpings län och Osteoporosföreningen Jönköpings län.

Dansgrupp i Värnamo

Terminen startar

1 februari 2023.

Dag och tid

Onsdagar klockan 10:00-10:45.

Plats

Adress: Götavägen 1, Värnamo.

Ledare

Alexandra Ekehage, danslärare.

Anmälan

Anmäl dig via e-post: finnveden@sv.se eller telefon 0370-656 250 eller till Katarzyna Filipowicz via e-post: katarzyna.filipowicz@rjl.se eller telefon: 0724-507 409.
Ange ditt namn och telefonnummer vid anmälan.

Till toppen av sidan