Stöd och behandling via nätet

Möt ditt barns oro – digitalt stödprogram

Innehållet gäller Jönköpings län

Att vara förälder till ett oroligt barn är en utmaning. Det är kanske inte alltid lätt att veta hur du ska bemöta ditt barn eller på vilket sätt du bäst hjälper barnet ur sin oro. Du som är förälder eller vårdnadshavare till ett barn som lider av oro, ångest eller rädsla kan få stöd genom ett digitalt stödprogram - Möt ditt barns oro.

Stödprogrammet riktar sig till dig som är förälder till ett barn, 6-13 år, som lider av lindrig oro, ångest eller rädsla. Det bygger på en behandlingsinriktning som kallas för kognitiv beteendeterapi (KBT).

Programmets innehåll

Programmet består av fyra olika avsnitt som kallas för moduler. Modulerna innehåller texter, illustrationer och övningar. Du arbetar med en modul i taget och programmet pågår under fyra veckor.

I programmets moduler får du kunskap om:

  • Vad oro är och varför vi blir rädda.
  • Hur du som förälder stegvis kan hjälpa ditt barn att övervinna sin oro.
  • Hur du bemöter ditt barns oro så hjälpsamt som möjligt.
  • Hur du tillsammans med ditt barn kan öva på att tänka klokt om oroliga situationer.

När du har arbetat igenom samtliga moduler har du fått kunskap, förståelse och verktyg för att bättre kunna hantera ditt barns bekymmer. Många av de familjer som har genomfört programmet känner sig trygga med att fortsätta arbeta vidare på egen hand.

Hur får jag tillgång till programmet?

Välj region högst upp på den här sidan för att se vad som gäller för dig.

Jönköpings län

Om du vill veta mer om programmet eller anmäla intresse, ring enheten En väg in, barn och unga, psykisk hälsa på telefonnummer 010-241 10 30.

Så går det till

Du loggar in på 1177.se med e-legitimation. Du kan arbeta med programmet via dator, smarttelefon, eller surfplatta.

Programmet består av fyra olika moduler och du slutför en modul i veckan på tider som passar dig. Ansvarig behandlare ger återkoppling efter varje slutförd modul, och du har möjlighet att ställa frågor och be om råd via meddelandefunktionen i programmet.

När du har arbetat igenom samtliga moduler har du med stor sannolikhet fått med dig kunskap, förståelse och verktyg för att bättre kunna hantera ditt barns bekymmer. Många av de familjer som har genomfört programmet känner sig trygga med att fortsätta arbeta vidare på egen hand.

Läs mer om att få stöd och behandling på nätet.

Till toppen av sidan