Hjälpmedel för hörseln

Skötsel av hörapparat

Innehållet gäller Halland

Kontrollera så att batteriet är av rätt storlek, sitter rätt i apparaten och fungerar som det ska. Följ den manual som passar just din modell av hörapparat.

Hörapparat bakom örat med gjuten insats in i örat

Rengör insatsen dagligen genom att torka av med en näsduk eller liknande. Se till att kanalerna i insatserna inte är tilltäppta med vax.

Byt slang. Mät upp en bit ny slang med hjälp av längden på den gamla slangen. Sätt dit den nya slangen istället och släng den gamla. Byt slang minst varannan månad.

Hörapparat bakom örat med tunn ljudslang

Rensa/byt ljudslang + dome. Har vax täppt igen den tunna ljudslangen behöver den rensas. Har ljudslangen fått ett veck på sig behöver den bytas. Rensa slangen genom att montera av den från hörapparaten och föra en rensnål genom hela slangen. Ta för vana att byta ljudslangen och dome minst var 3:e månad. Ljudslang + dome är något du själv köper och byter.

Hörapparat bakom örat med högtalarenhet in i örat

Rengör/byt dome samt byt vaxfilter. Ta av och rensa bort vax som täppt igen domen, byt vaxfilter om även det är igentäppt av vax. Filter ska bytas vid behov och dome byts minst varannan månad. Vaxfilter och dome är något du själv köper och byter.

Hörapparat som sitter helt i örat

Torka dagligen av hörapparaten med en näsduk eller liknande.

Byt vaxfilter. Byt vaxfilter om det är igentäppt med vax. Vaxfilter är något du själv köper och byter.

Till toppen av sidan