Aktuellt

Här kan du läsa nyheter och aktuellt från 1177 Vårdguiden.

Innehåll - Aktuellt

Så stretchar du ett löparknä

Du kan få löparknä om du tränar mer än vad kroppen är van vid, till exempel löpträning. Smärtan kommer under träningspasset och ökar efter hand. Här kan du se en film om hur du stretchar ett löparknä.

Nytt utseende på 1177.se

Känner du inte igen dig? 1177.se har fått ett nytt utseende men innehållet är detsamma.

Anonyma frågetjänsten stängs ner

11 mars. Den anonyma frågetjänsten, där du kan ställa en anonym fråga och få ett personligt svar här på 1177.se, kommer att stängas. Du kommer att kunna ställa frågor fram till och med 13 mars. Svaren kan du läsa fram till 27 mars, då tjänsten stänger.

Vanlig fråga: Varför har jag så kalla händer och fötter?

Det är många som har kalla händer och fötter och en vanlig fråga är om det har med dålig blodcirkulation att göra. Kan man ha det om man är 18 år och nästan aldrig fryser annars? Här kan du läsa läkaren Rikard Vibergs svar på frågan.

Gör så här om ditt barn har förstoppning

Det är vanligt att barn har ont i magen och kan bero på förstoppning. Då blir bajset trögt och hårt. Här får du tips om vad du kan göra själv för att lindra barnets besvär.

Minska risken för RS med handtvätt

Nu är det många som har symtom på förkylning som hosta, feber och snuva. RS är ett virus som ger en infektion med samma symtom som en förkylning men som kan göra att barn yngre än ett år blir ordentligt sjuka. Det är därför bra att vara extra försiktig under perioder när många är förkylda. Här får du tips på vad du kan göra för att minska risken för att ditt barn smittas.

Information om medieuppgifter om 1177 Vårdguiden på telefon

18 februari. En säkerhetsbrist hos en underleverantör för 1177 Vårdguiden på telefon har upptäckts och åtgärdats. Underleverantören har anlitats av tre regioner, Stockholm, Värmland och Sörmland. 1177 Vårdguidens e-tjänster berörs inte av säkerhetsbristen.

Några råd för att få barn att ta läkemedel

Ibland kan det vara svårt att få barn att ta läkemedel, vare sig det smakar illa eller inte. Men det finns en del knep att ta till.

Nu är vabruari här - tips för friskare barn

Nu under början på året brukar många bli sjuka i förkylningar, influensa och magsjuka. Här får du tips om hur du undviker smitta och hur du gör om du behöver vara hemma och ta hand om ett sjukt barn.