Barnavårdscentralen Unicare

Trädgårdsgatan 10 Växjö

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

0470-70 65 00

Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider

   • Mån-Fre08:30 - 09:00

   Öppettider:

   • Mån-Fre08:00 - 17:00
   Besöksadress:
   Trädgårdsgatan 10 Växjö
   Län, kommun:
   Kronobergs län, Växjö
   Postadress:
   Trädgårdsgatan 10, 533 34 Växjö

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Åker du bil parkerar du gratis på vår gård under besöket. Åker du buss promenerar du enkelt över någon av de gångbroar som finns mot söder. Promenaden tar ca 5 min.

   Publicerad: 2020-03-11

   Läs mer om dessa båda händelser på vår Facebooksida: https://www.facebook.com/unicarevaxjo/

   BVC City Unicare finns på Trädgårdsgatan 10 på söder i Växjö. Våra lokaler är väldigt mysiga och känns som "lite hemma hos".  Du når oss enkelt via promenad över någon av gångbroarna från buss- och tågstationen. Barnvagnen kan du ställa in i vårt barnvagnsförråd som finns i anslutning till parkeringen.Om du har bilen med dig så har vi egna gratisparkeringar på gården utanför.

   Följ oss gärna på Facebook https://www.facebook.com/unicarevaxjo/

    

    

    

    

    

    

    

    

   • På BVC-City Unicare månar vi om barnet och dess familj!

    Vi är utbildade distriktssköterskor/barnsjuksköterskor med många års erfarenhet av barnhälsovården.

    Rådgivning och tidsbokning:

    Vardagar 08:30-09:00. Övrig tid lämna meddelande med namn och telefonnummer så ringer vi upp så fort vi har möjlighet. Vid sjukdom eller om ert barn skadat sig, ring vårdcentralen 0470-706500 eller sjukvårdsrådgivningen 1177.

    Vid brådskande akuta fall ring 112.

    Klara               0470-78 58 03

    Hanna             0470-78 58 16

    Therese          0470-78 58 02

    Sara                0470-78 58 01

    Till oss är du välkommen för att träffa andra, utbyta erfarenheter kring livet som förälder, eller kanske bara småprata och lära känna andra. Ni är välkomna att nyttja våra lokaler även om ni inte har en bokad tid.

    BVC-sköterskan finns tillhands för den som vill fråga något.

    På BVC erbjuder vi bland annat:

    Regelbundna kontroller av ditt barns utveckling och tillväxt

    Vaccinationer enligt Socialstyrelsens vaccinationsprogram

    Samtal och rådgivning

    Föräldragrupper 

    Spädbarnsmassage

    Vi vet att det kan vara mycket tankar och funderingar kring att bli förälder och första tiden med ert barn, oavsett om ni har barn sen tidigare. Vill ni komma i kontakt med oss innan ni ska föda för att prata om det? Eller kanske vill ni veta lite mer om vad det innebär att besöka barnhälsovården, BVC?  Då är Ni varmt välkomna att ringa till oss, antingen på våra telefontider eller prata in ett röstmeddelande på våra telefoner, så hör vi av oss till er.

    Här på BVC följer vi nationella riktlinjer kring hur barnhälsovården är uppbyggd, men framförallt anpassar vi besöken efter varje familj och varje barns behov. Förutom att följa ert barns tillväxt, utveckling och hälsa ger vi även vaccinationer enligt föreskrifter.

    Vad det innebär för mig som förälder att få barn och att vara förälder är viktiga delar som tar en central plats inom barnhälsovården.

    Vi har läkare som är hos oss på BVC några gånger i veckan, dessutom har vi ett nära samarbete med andra yrkesgrupper. Det kan exempelvis vara mödravården, MVC, amningsmottagning, socialtjänst, logopeder, psykologer, dietister och barnkliniken. Även biblioteket och förskolor samverkar vi med.

    Vi erbjuder föräldragrupper till alla föräldrar, oavsett hur många barn ni har. De första träffarna har vi spädbarnsmassage. Därefter träffas vi och pratar om det som kan kännas angeläget för er föräldrar och har en trevlig stund tillsammans.

    Barnvagnsparkering finns i ett av våra förråd på gården och här kan vagnen låsas fast (medtag eget lås).

   • Vi på Unicare vårdcentral känner oss stolta över att vi endast har fast personal anställda. Vi använder oss inte av några hyr-/ stafettläkare eller annan hyrpersonal. Vi vill att föräldrar och patienter som besöker oss ska känna igen oss och att vi ska lära känna varandra.