Beställ prover

Klamydiatest via nätet

I de flesta regioner kan du logga in och beställa ett klamydiatest på internet. För att kunna beställa ett test måste du vara folkbokförd i en region som erbjuder klamydiatest via internet. Du kan beställa testet till en annan adress än den du står skriven på.

Välj region högst upp på sidan för att få information om vad som gäller där du bor.

Uppsala län

Test för klamydia och gonorré i Uppsala län

Det är viktigt att du testar dig regelbundet. Det är gratis att ta ett prov för könssjukdom. Läs mer om hur du kan lämna prov i Uppsala län. 

Beställ hem ett test 

Du som är över 15 år och folkbokförd i Uppsala län kan logga in och beställa hem ett test för klamydia och gonorré.  

Du kan beställa testet till en annan adress än den du står skriven på. Om du är inneboende hos någon, glöm inte att skriva c/o och den personens namn. 

Du som har penis lämnar ett urinprov och du som har slida tar ett prov från slidan med en tops. För att beställa testet behöver du bara logga in med e-legitimation här på 1177.se. Brevet har anonym avsändare och innehåller alla instruktioner du behöver.  

Proverna skickas sedan på analys. 

Så loggar du in på 1177.se. 

Logga in och beställa hem ett test för klamydia och gonorré 

Hämta ett test på ungdomsmottagningen 

Test för klamydia och gonorré kan du som är ung hämta på en ungdomsmottagning. Du gör provtagningen på dig själv på mottagningens toalett eller hemma. Du behöver BankID eller Freja e-id plus för att logga in på 1177.se och registrera provet. Du kan få hjälp av vårdpersonalen att göra registreringen. 

Så loggar du in på 1177.se. 

Provsvar 

De prov som du kan ta själv hemma visar bara om du har klamydia eller gonorré i vaginan eller urinröret. Testresultatet är inte helt säkert om du har antibiotikabehandling när du tar testet. 

Mer information 

Har du frågor om könssjukdomar eller behöver hjälp att ta prov kontakta din vårdcentral, mottagning unga män i Uppsala, ungdomsmottagning i Uppsala län eller  venerologmottagningen på Akademiska sjukhuset. 

Aktuella artiklar

Att logga in på 1177.se

För att logga in på 1177 behöver du ha ett svenskt personnummer och en e-legitimation, antingen BankID eller Freja+.

Support och tekniska krav för e-tjänsterna

Här kan du läsa mer tekniska krav och hur du gör om du får problem när du är inloggad på 1177.se.

Till toppen av sidan