Aktuellt i Uppsala län

27 september 2023: Två hörselkliniker i Uppsala avslutar avtalet med Region Uppsala

Innehållet gäller Uppsala län

Audika har inte förlängt sitt avtal med Region Uppsala. Den privata vårdgivarens kliniker på Dragarbrunnsgatan 15 och Kålsängsgränd 10 C i Uppsala stänger den 28 februari 2024. Du som har tid inbokad hos Audika berörs inte. Står du på väntelista eller behöver söka hjälp är du välkommen att boka tid på annan mottagning för hörselvård.

Det här gäller för dig som brukar besöka någon av klinikerna eller väntar på en bokad tid. Hörselklinik kallas även för audionommottagning.

Du som väntar på en tid

För att du ska få den hörselvård du behöver bokar du tid på valfri klinik. Det finns flera hörselkliniker, även kallade audionommottagningar, i Uppsala län.

Det gäller även dig som väntar på att få en tid hos Audika för hörseltest, utprovning eller byte till ny. Audika är fullbokade och kan inte erbjuda tider för nya patienter.

Kontaktuppgifter till audionommottagningar i Uppsala län

Frågor och mer information

Här har vi samlat vanliga frågor och svar som vi tror att du kan ha.

Hur länge är klinikerna öppna? 

Audika är måna om att hålla sitt avtal. Klinikerna kommer att vara öppna som vanligt till avtalet går ut den 28 februari 2024. Kliniken tar inte emot nya patienter.

Jag står på väntelistan för att få en tid, kommer jag att få en tid?

Audika kommer inte kunna erbjuda dig som står på väntelista någon tid för hörseltest, utprovning eller byte till ny hörapparat. Du får boka tid på annan klinik. Här finns kontaktuppgifter till audionommottagningar i Uppsala län  

Har du en pågående rehabiliteringsprocess hos oss kommer Audika att ta hand om dig innan kliniken stänger 28 februari 2024. 

Vad händer med mig som patient när kliniken stänger? 

För att du ska få den hörselvård du behöver bokar du tid på valfri klinik. Det finns flera hörselkliniker, även kallade audionommottagningar, i Uppsala län. Kontaktuppgifter till audionommottagningar i Uppsala län  

Audika informerar även vad som gäller för dig via sin webbplats www.audika.se.   

Vad händer med mina journaler och all information ni har om mig? 

Vi följer patientdatalagen och sparar journaler i minst 10 år. Du eller vårdpersonal med ditt medgivande, kan innan dess begära ut dina journaler från oss. 

Jag har fler frågor, vem kan jag kontakta?

Om du har frågor om din pågående rehabilitering, kontakta Audika senast sista februari på mejladress: uppsala@audika.se

Om du har frågor om var du kan få hörselvård ring 1177 för rådgivning.

Till toppen av sidan