Smärtbehandlingar och rehabilitering

Digital smärtskola för dig med långvarig smärta

Innehållet gäller Jönköpings län

I den digitala smärtskolan får du information om hur smärta fungerar och du får lära dig olika sätt att hantera smärta i vardagen.

Många som har långvarig smärta upplever att smärtan tar över hela vardagen. Därför är det viktigt att vara fysiskt aktiv, göra sådant du tycker är viktigt och ha kunskap om hur du kan hantera din smärta. 

Smärtskolans innehåll

Den digitala smärtskolan består av åtta moduler med olika teman. Du får titta på korta föreläsningar, läsa eller lyssna på texter och göra praktiska uppgifter som att skriva aktivitetslogg och sömndagbok. Det finns också möjlighet att ta del av olika mindfulnessövningar. Du kommer att svara på reflektionsfrågor som handlar om vad som händer i kroppen vid långvarig smärta, hur du kan tänka kring din rehabilitering och behandling, hur du kan träna (eller inte träna), återhämtning, aktiviteter i vardagen, kost, psykiska reaktioner, kommunikation och inte minst om vikten av att göra roliga saker och inte ”sätta livet på vänt”.

Du arbetar självständigt med den digitala smärtskolan, på tider som passar dig. Du har möjlighet att skicka meddelanden till din behandlare om du har frågor som rör innehållet i programmet.

Till toppen av sidan